Nu har vi mycket att jobba på

Igår var jag hemma hos Heléne på High5 för att få tips och råd från en annan synvinkel på vad jag kan göra för att Thyra ska bli lite lugnare på tävlingsplanen. Jag var ju hos Eva på Dog & People under förra veckan, där vi pratade mycket om stress och nervositet.

När man söker hjälp eller går kurs hos olika personer så brukar man få plocka ur dom bästa bitarna och lägga ihop dom, men det behöver inte jag fundera över för det som jag har fått med mig nu från Heléne och Eva kan jag sätta ihop. Det var lite det jag hade hoppats på när jag bokade in tiderna hos dom, och jag är jätteglad över all hjälp jag fått!

Hos Heléne igår tittade vi på filmerna från VM, och vi tittade även på en film från förra året för att se hur det såg ut då. Det var lite pinsamt att se den filmen, för jag rörde mig som en kratta i jämförelse med hur jag rör mig nu. Efter det gick vi igenom programmet, rörelse för rörelse, där jag fick tala om var det kunde bli fel och jag fick fundera över vad jag kunde göra för att det inte skulle bli fel och om jag kunde ha en plan B ifall det ändå skulle bli det.

Mycket handlade om tydlighet, att jag ska prata med Thyra och inte släppa min uppgift. Det blev en hel del saker att träna på, och en sak som jag ska lära in är konstpauser. Thyra ligger ju gärna något eller några steg före, så tanken med konstpauserna är att kunna bromsa henne och påminna henne om att hon måste vara uppmärksam och lyssna.

Vi pratade även om uppvärmning, transporten ut från planen och belöning. Alla dom tre grejerna ska jag stoppa in i träningen för att minimera skillnaden mellan träning och tävling. Heléne delade även upp träningen i tre olika delar, och hur mycket jag ska träna på varje del. Hon var även snäll och skrev ner anteckningar på det vi satt och pratade om, som jag fick med mig hem.

Efter dom här två träffarna med Eva och Heléne så tycker jag att ska det bli jättekul att sätta igång och träna med Thyra på riktigt igen. Vi har ju länge bara pillat på delar och detaljer, men nu har vi en massa annat att jobba med och jag vet hur jag ska göra.

22 augusti, 2014 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Nu har vi mycket att jobba på”

  1. Johanna, Majken & Ester:

    Kul att du delar med dig lite av vilka slags tips du fick 🙂 Lycka till 🙂

  2. Erica:

    Roligt att läsa om tipsen. Ni inspirerar mig och min supertaggade goding, ni ser fantastiska ut ihop!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: