Lydnadstävling på Åtvidabergs HK


Rhiva, FDI FDII LPI RLD N Höstglädjens Call On Private Line.

Jag och Rhiva har varit och tävlat lydnad idag igen. Dagens tävling var på Åtvidabergs hundklubb, och det kändes väldigt lyxigt att bara ha en halvtimmes resväg. Samlingen var inte förrän 17.00, så jag hade god tid på mig att avgöra om Rhiva skulle orka med att tävla två dagar i rad. Hon var sitt normala pigga jag imorse, och innan vi åkte körde vi ett kort pass där Lenny fick tjata ”Kommendera!”. Hon fick göra två ställanden, och sedan belönade jag upp att hon inte lyssnade på kommenderingen.

Idag höll jag inte på och krånglade till det, utan efter att vi anmält oss gick vi en promenad och sedan fick hon sitta i bilen fram till platsliggningen. Vi hade startnummer 3, så efter platsliggningen stod vi och väntade på vår tur under bakluckan på bilen. Det duggande regnet hade såklart börjat öka på lagom till klass I. Kallt, ruggigt och blött!

Även idag småsprang vi in på planen, för det som att det verkligen behövdes för att hon skulle behålla kontakten fram till startpunkten. Det var många svåra störningar för henne på planen. Tävlingsledaren hade mörka glasögon, vilket Rhiva tyckte var jätteintressant, och det stod ett tält på planen, plus att det var ett helt gäng som stod och bakdömde.

Det började riktigt fint idag med. Inte riktigt samma kontakt i linförigheten, men så regnade det rätt rejält med. Idag berömde jag henne inte lika mycket mellan momenten som igår, och tänkte mig lite för innan ställandet. De två sista momenten skulle utföras nära alla människor på planen och närmare publiken, och vad jag fick jobba för att hålla henne vid sidan.

Rhiva ville fram, hoppade vid sidan, snurrade omkring och det kändes som att hon var överallt. Hon höll på att explodera, men hon höll sig i skinnet. När vi var klara fick jag sätta henne ner innan vi tog sats och sprang förbi alla spännande människor som var på planen. Galna lilla hund!

Förutom att Rhiva var halvt galen där i slutet så gick det ändå så pass bra att jag visste att vi hade tagit vårat tredje 1:a pris och LPI! Underbart! 175.5 poäng fick vi och en 2:a placering. Nu lämnar vi klass I och tränar vidare för klass II, och det ska bli jättekul.

Platsliggande: 9
Jag fick ge ett dubbelkommando på nedläggandet, då Rhiva var helt fokuserad på tävlingsledaren.

Tandvisning: 9.5 Hoppar vid avslut.
Precis som igår, så kunde inte Rhiva sitta kvar när tandvisningen var klar.

Linförighet: 8.5 Släpper något i position. DK.
Vad jag gjorde för DK har jag ingen aning om, men jag gjorde väl något med kroppen.
Det kändes som att Rhiva gick riktigt fint, trots regnet i ögonen, och den enda missen
jag tänkte på var ett snett sättande vid vänster om halt.

Läggande: 8 Tempo ner.
Lång transportsträcka, vilket jag föredrar eftersom att Rhiva hinner ändra tänk då. Jag var osäker på om hon skulle sitta eller ligga när jag vände mig om, men hon låg så fint. Att hon inte slänger sig i backen vet jag ju om, och det ska vi ta tag i nu när vi är klara med klass I.

Inkallande: 9.5 Hoppar vid avslut.
Rhiva satt med huvudet vänt åt helt andra hållet, så jag väntade ut henne någon sekund innan jag ropade gällt på henne. Det såg ut som att hon började springa innan hon ens kom på var hon skulle, och gjorde ett bumbihopp in vid sidan.

Ställande: 9 Steg, avslut.
Jag gjorde en liten förberedelse innan vi ställde upp, och vi fick en lång transportsträcka igen. Rhiva gick med fin kontakt, jag viskade ett försiktigt ”Stanna…” och hunden stod upp när jag vände mig om!

Apportering: 6 Släpper.
Det blev jättesvårt för Rhiva när vi skulle gå emot domaren och de som bakdömde, så idag satt hon och bollade ordentligt med apportbocken så att hon till slut tappade den.

Hopp över hinder: 10
Att gå fram till hoppet tog en hel evighet, och det var mycket som lockade åt ena hållet. Jag satte Rhiva nästan på hindret och ställde mig själv väldigt nära. I ett skutt tog hon sig över hindret, landade vid min sida och vände snyggt in rumpan.

Helhetsintryck: 8 Samarbetet mellan momenten.
Att vi skulle få avdrag på helheten visste jag, men hellre det än att Rhiva hade varit helt ur kontroll.

Nu har vi firat här hemma med pizza, och hundarna fick en egen pizza att dela på, och inatt ska Rhiva få sova i sängen som jag lovade att hon skulle få göra om det blev ett LP idag.

17 augusti, 2014 | 8 kommentar »

8 kommentarer till “Lydnadstävling på Åtvidabergs HK”

 1. Lovisa, Inja & Fendi:

  GRATTIS 😀

 2. Lovisa, Inja, Fendi & Link:

  Link säger grattis också 😉

 3. Isabelle:

  Jättegrattis!!

 4. Nettan:

  Grattis!

 5. Anna med flock:

  Häftigt att läsa att hon numera kan lägga band på sig med sån störning, ni har verkligen ett fint teamwork! kan jag och Ina få en priivatkurs i hur man gör 😉

 6. Anna med flock:

  och såklart Stort GRATTIS!!!…

 7. Zandra, Lova & Lystra:

  Grattis lilla Rhiva till den nya titeln! 😀

 8. Malin, Nova & Lukas:

  Det såg så fint ut hela tiden. Bra jobbat o stort Grattis!!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: