Freestyle och HTM-tävling på Stockholms Södra BK

Igår eftermiddag när jag och Lenny låg i soffan och tittade på Heroes och drack Piña Colada i lugn och ro så ringde Nathalie. Jag funderade över vad hon ville, för hon ringer bara när det är viktigt eftersom att jag inte tycker om att prata i telefon, och plötsligt slog det mig! Tänk om tävlingen som jag hela tiden har tänkt är på söndag är redan imorgon?!?

Jag gick in på Hundaktiv, och så var det förstås! Vilken jävla tur att jag inte skulle åka ensam. Det blev ett snabbt avslut på vår tv-seriekväll för att istället bränna skivor, packa och träna med Thyra och Lhine. Förutom att jag tagit fel på dag så fick jag även maila till arrangören i veckan och fråga om jag anmält en eller två hundar…

Trots paniken igår så löste sig allt. Det som saknades var matsäck och tävlingsgodis, men Nathalie kunde dela med sig av lunchen hon köpt. Som tur är har jag inga kräsna hundar, så torrfoder fick duga som träningsgodis och som belöning efter starterna packade jag ner något torkat snusk.

Jag kände mig inte särskilt nervös idag i bilen på vägen upp mot Stockholm, utan jag kände att dagens tävling skulle bli en test för att se hur Thyra skulle reagera på tipsen som jag fått av Eva och Heléne. När vi var framme så anmälde vi oss, satte upp tält och burar och gick sen en sväng med hundarna så de fick rasta av sig. Det var en hel del strykningar i klass I, så sen bytte jag om och sminkade mig och tränade en stund med Thyra.

Därefter fick Thyra lägga sig i komposthagen medan jag kurade ner mig i min stol och försökte stänga ute tävlingstänket och bara ha paus. När det började närma sig klass III så öppnade sig himlen och på väg mot toaletten hörde jag att de skulle ta lunchpausen efter klass II istället för efter klass III. Det blev ytterligare 50 minuters väntan, men fördelen var att ni hade vi en hålltid iallafall.

Jag och Thyra hade startnummer 3, så när ekipaget före oss gick in på planen så började vi värma upp. Medan vi väntade på att bli inropade på planen låg Thyra och rullade i det blöta gräset, och det lät jag henne göra istället för att ha henne sittande vid sidan. Tempot i starten var lite högre än vad jag vill ha det, men jag pratade med henne hela vägen och sa åt henne att vänta i slalomen.

Hoppen idag var mycket bättre idag än på VM. Jag lät henne hoppa högre, och hon hoppade inte utanför mina armar en enda gång. Hon fuskade och gjorde inte snurren innan hon ska vända och backa, men hon vände och backade bra. Sedan fuskade hon även på snurren bakom min rygg och stack iväg lite för tidigt mot svärdet, men hon kändes mycket lugnare genom programmet!

Vi fortsatte att jobba från avslutet, och hon fick stå kvar med framtassarna på mina axlar tills jag sa åt henne att gå ner och komma in i fotposition. Hon kunde inte hålla sig när jag satte henne utanför vårat tält och gick och hämtade hennes belöning, utan kom tassande bakom mig. Jag släppte igenom det, men hon fick sätta sig ner och vänta medan jag strödde ut hennes belöning i komposthagen.

Jag brukar vara ganska uppe i varv när jag kommer av planen, oavsett hur det gått, men det var jag inte idag. Det var verkligen världens skillnad både på mig och Thyra! Jag tänkte inte särskilt mycket på de missarna som blev, utan kände mig väldigt nöjd och glad över känslan vi hade inne på planen. Thyra var långt ifrån lugn, det kommer hon aldrig bli, men idag hade vi ett bättre samspel.

Skillnaden jag kände syntes även utåt och på protokollet. Jag och Thyra fick otroligt jämna totalpoäng från domarna, och den ena gav oss 10 poäng på Precision och samarbete. 10 poäng! Det som man vet att man aldrig kommer få i någon kategori! Vi vann klassen med 27.65 poäng och cert!

Efter prisutdelning för freestyle klass III var det dags att börja ta tag i Lhine och hennes program. Lhine som inte tävlat på 6 månader, och bara fick sig en snabb genomgång av sitt program igår. Hon var helt tokigt lycklig över att hon äntligen skulle få tävla igen! Henne fick jag träna ganska länge med för att få ur henne det värsta sprallet.

Med Lhine kände jag att det skulle kunna gå hur som helst, men det var inget jag blev nervös över. Jag hade inga direkta förväntningar, utan vi skulle bara gå in och köra. Inför starten hjälpte jag henne in i rätt position, och sedan gjorde jag som på träning. Skippade handhjälperna vi haft tidigare, men var beredd på att hjälpa henne om det skulle behövas.

Starten kändes jättebra och sedan flöt det bara på. Lhine kändes pigg och glad, fuskade lite på ett ställe och gick ur position i en riktning hon tycker är svår. Det kändes inte värt att krångla med henne, utan vi gick över till nästa position och väntade in musiken istället. I slutet lade jag till en liten extra grej då Lhine tidigare haft svårt att stå still i slutet medan musiken tonats ut.

När vi gick av planen kände jag världens lyckorus genom kroppen! Vilken dag och vilka duktiga tjejer jag har! Thyra som svarar så snabbt på små ändringar och Lhine som går in och sätter sitt program snyggt och säkert efter 6 månaders tävlingsuppehåll och bara en snabb påminnelse av programmet.

I det startfältet som var i HTM klass III så hade jag räknat med att jag och Lhine skulle komma sist, men med 25.40 poäng och cert kom vi överraskande nog 2:a!

23 augusti, 2014 | 4 kommentar »

4 kommentarer till “Freestyle och HTM-tävling på Stockholms Södra BK”

 1. Jeanette, Sly, Maya & Joy:

  Kul när så ”lite” gör så mycket! Grattis! 🙂

 2. Elin o Olle:

  Grattis 😀 !

 3. Nina:

  Grattis vad kul att det gick bra med båda tjejerna 🙂

 4. Zandra, Lova & Lystra:

  Hurra vad ni är bra, det känns inte som man gör något annat än att skriva grattis här. Så grattis ännu en gång till två fantastiskt fina poäng! 😀

  Speciellt 10:an, härligt att veta att det går att få en 10:a, om man är grym 😉

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: