Freestyle och HTM-tävling på Skövde-Tidaholm HU, dag 2

Efter en god natts sömn på ett mysigt B & B utanför Tidaholm var det dags för ytterligare en tävlingsdag. Det var samma upplägg som igår, med dubbla domarpar och saxade klasser. Idag hade jag och Thyra startnummer 5, så vi hann med att träna en stund och jag hade bättre koll på när vi skulle in och kunde förbereda oss bättre innan vi skulle in på planen.

Idag valde jag att gå in från ett annat håll, så att Thyra hann se sig omkring medan vi gick över planen. Jag hade mycket bättre fokus idag och starten kändes bara så himla bra! Jag gjorde det jag skulle göra och litade på Thyra. Pratade med henne utan att tjata, väntade in henne och bad henne vänta när hon var lite för snabb.

Hon fuskade på ett hopp, men vid nästa så var jag tydligare och då blev det rätt. När hon backade ut bakom min rygg så hörde jag att hon skakade på sig, och då lade jag på några extra kommandon så att hon fick backa några steg till innan snurren. Vi lyckades tajma våra snurrar, vilket vi även gjorde igår, och det är ju bara så snyggt när vi gör det!

Tyvärr så fuskade hon på apporteringen av svärdet, igen, så den biten måste vi jobba på. Hon slarvar även med gripandet när hon fuskar, så både igår och idag tog hon det åt fel håll och det såg ut som att hon försökte döda mig istället för att försvara mig.

Känslan idag var iallafall mycket bättre än igår, och jag kände mig lugn när vi kom ut från planen. Även idag fick vi en massa fina kommentarer efteråt om Thyras energi, och Nathalie tyckte att det var bland det bästa vi någonsin gjort. Hon hade också sett skillnaden i starten, och kände redan där att det skulle kunna gå riktigt bra idag.

Poängen blev jag väl kanske inte riktigt nöjd med, även om jag såklart är medveten om att vi fick riktigt fina poäng, men det kändes så skönt att få vara nöjd med både min och Thyras prestation idag! Det är även kul att andra redan tycker att Thyra ser mer sansad och kontrollerad ut.

Det blev klassvinst även idag, med 26.35 poäng och cert!

Efter prisutdelningen för freestyleklasserna skulle det bara vara 20 minuters paus innan HTM:en skulle dra igång, istället för 40 minuter, så då blev det lite bråttom att värma upp Lhine som fortfarande satt i bilen. Vi gick en sväng så hon fick rasta av sig och sedan gjorde jag ordning hennes belöning och lade den bakom ett tält i den motsatta riktningen där hon såg en belöningsburk igår.

Idag skulle vi förmodligen göra vår sista start med vårat nuvarande program, men jag tänkte ändå att vi skulle prova lite nya grejer inne på planen. Dels så skulle jag hjälpa henne där hon vill fuska, och hålla i henne lite där hon gärna hamnar för långt fram.

Lhine satte starten fint idag med och det flöt på bra fram tills hon skulle följa mig i en cirkel på stället i position 1. Där tog jag till handhjälp och gjorde en liten större cirkel, och fick faktiskt med henne. Sen flöt det på bra igen, och när jag kände att hon blev sned i position 3 så tog jag några steg bakåt så att hon fick räta upp sig. Idag lyckades jag även få henne att ta sina steg bakåt!

Det kändes inte som det snyggaste vi gjort, men efter de här tre starterna vi gjort nu så är jag bara så himla glad och stolt över Lhine. Hon känns så glad och självsäker i det hon gör, och stressar inte upp sig om det blir fel någonstans. Det är bara att visa henne rätt och köra vidare liksom. Det fick vi även en härlig kommentar om idag, att det alltid ser lika stabilt ut när vi är inne på planen.

Vi slog till med ett nytt personbästa i klass III, och gick upp i ledningen med 25.80 poäng och cert när halva klassen hade kört. De sista resultaten kom inte in förrän under prisutdelningen för klass I och II, och vi vann! Av tolv ekipage, med två landslagsekipage, ett tidigare landslagsekipage och en tidigare landslagsförare så vann jag och Lhine med vårat skräpprogram!

Det känns fortfarande helt sjukt, och så himla roligt! Det gör mig även väldigt taggad att sätta igång och börja bygga på vårat nya program, som borde kunna bli så mycket bättre än det vi har nu.

31 augusti, 2014 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Freestyle och HTM-tävling på Skövde-Tidaholm HU, dag 2”

  1. Elin:

    Grattis!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: