Freestyle och HTM-tävling på Skövde-Tidaholm HU

Idag var det dags att åka och tävla igen, och när klockan ringde tog det verkligen emot att gå upp. Det var så mjukt och skönt i den nybäddade sängen… Jag tog mig upp iallafall, vi kom iväg i god tid och var framme hos Nathalie och Ayax före utsatt tid. Tur var väl det, för på E4:an började ratten skaka så att vi fick köra åt sidan och försöka klura ut vad som kunde vara fel.

Medan jag kollade så att vi inte höll på att tappa något däck eller fått punktering så googlade Nathalie på problemet, och troligtvis var det något med bromsarna. Vi rullade på lite försiktigt, skakningarna kom och gick och till slut så försvann det helt.

Vi var framme i Tidaholm en timme före första start, och när vi gick in för att bocka av oss på startlistan visade det sig att Thyra hade startnummer 1 och Ayax startnummer 2. Då blev det att sätta fart och bara ta med det viktigaste från bilen. Jag bytte om direkt, sminkade mig och fick håret fixat. Sedan började jag värma upp med Thyra så att vi skulle vara klara till 10:00, men när vi stod redo så blev det planbyte och domargenomgång.

Planen de hade märkt upp var det sorkhål i, så istället fick alla starta på den planen som var uppmärkt till löptikarna och så fick de göra en ny löptiksplan. Det störde inte mig, men att vi fick vänta 40 minuter på våran start ställde till det lite såklart.

De körde med två domarpar och saxade klasserna för att spara tid. Så först var det ett klass I-ekipage, sedan ett klass III-ekipage och så vidare, så när det ena domarparet skrev sina protokoll så dömde det andra domarparet nästa ekipage. Det flöt dock inte på så bra med musiken, så när vi stod redo efter att klass I-ekipaget gått av planen så fick vi vänta några minuter till.

Thyra kändes lite frånvarande idag, och i starten tittade hon mycket utåt runt planen. Det gjorde mig lite stressad och tjatig så det blev en del strul i början och vi hamnade fel i musiken. Jag tappade fokus och i slalomen bakåt tog Thyra ett stort varv runt mig. Det kändes kaotiskt, och jag skötte mig inte alls som jag ska inne på planen. Vissa bitar blev riktigt bra, men jag fokuserade för mycket på det som blev fel.

Vår nya ta-oss-ut-från-planen-rutin kom jag ihåg iallafall, och vi fick beröm från flera olika håll direkt när vi kom ut från planen. Jag kände mig inte särskilt nöjd, men Thyra hade tydligen sett kontrollerad, lugn och sansad ut. Efter att pratat med Nathalie, som alltid är ärlig, så kändes allt bättre. Thyra var lugnare inne på planen, men för mig kändes det väldigt ovant och jag tolkade det som att hon inte var med mig och blev därmed stressad av det.

På prisutdelningen fick jag nästan skämmas lite över mig själv, för vi vann med 27.20 poäng och cert! Vi vann stort till och med, med hela 2.90 i poängskillnad.

Thyra hade som sagt startnummer 1 i freestyle klass III, och Lhine var bland de sista i HTM klass III så det blev några timmars väntan där emellan. Precis som i förra helgen så kände jag mig inte alls nervös över Lhines start, utan vi skulle ju bara gå in och köra för skojs skull. Vi tränade och värmde upp rätt länge för att hon inte skulle vara allt för sprallig.

Jag hjälpte Lhine in i startpositionen och sen jag vinkade igång musiken. Det kändes som att hon gjorde starten jättebra, och sedan flöt det bara på i princip. Hon fuskade när hon skulle backa om mig och så fick vi återigen lite strul när hon skulle gå bakåt i position tre. På några ställen hamnade hon väldigt långt fram, då hon var sugen på en belöningsburk som någon lagt precis utanför planen, men för övrigt kändes det enkelt och stabilt.

HTM klass III var dagens största klass, med 15 ekipage, och var jag och Lhine skulle bli placerade hade jag ingen aning om. Med 24.05 poäng och cert så klämde vi oss in på en 4:e placering! Det kändes lite häftigt med tanke på att vi har ett temalöst program och som sagt bara startade för skojs skull idag.

30 augusti, 2014 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Freestyle och HTM-tävling på Skövde-Tidaholm HU”

  1. Elin o Olle:

    Grattis till er alla 3 😀

    sv: ja exakt, den ska iaf lysa, men tror även den ska blinka 🙂

  2. Anna med flock:

    Grattis igen!! Jag tyckte verkligen det såg jättefint ut med båda! Ni har sånt flyt i era program och får även svåra saker att se lätt ut. Jag vet inte om det var så men jag tyckte du såg väldigt avspänd ut i båda dina starter, det är för mig med världens kassaste nerver väldigt imponerande och inspirerande att se!

    Tack snälla för din gulliga kommentar! Tim hälsar att han är glad att herr pellefant fick bo hos honom 😉

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: