En liten koll inför lydnadsklass II

Här blev det ingen vila idag, utan jag och Rhiva har varit ute och provat några klass II-moment för att se vad vi behöver träna på. Igår kväll var hon trött och sov som en stock, men idag när jag tog på mig träningsvästen så blev hon halvt galen.

Vi körde fjärrdirigering, apportering och rutan. Övriga moment, förutom hopp över hinder, är ju i princip de samma som i klass II. Platsliggningen är längre och på längre avstånd, och där har jag tänkt träna in att hon ska ha hakan i backen så att hon får en uppgift. Fria följet är det bara att träna vidare på, precis som tempot i läggandet och ingångarna vid inkallningen.

Rutan har vi ju tränat lite smått på tidigare, och det vi ska jobba på där är att minska ner storleken och synligheten av targeten samt att hon ska kunna hitta rutan med blicken själv. I apporteringen har vi flera bitar att snygga till. Gripandet, ingången och fasthållandet. Hoppet har vi inte tränat på alls, och där har jag tänkt göra likadant som jag gjorde med Lhine och lära in att hon ska fortsätta springa rakt ut från hoppet tills jag säger ”Sitt!”.

Fjärren tycker jag är klar, och jag är så nöjd med Rhivas snygga uppsitt. Vi har ju redan börjat pilla med skiftena inför III:an/eliten så det kommer vi fortsätta med. Fjärren är faktiskt mitt favoritmoment, och jag hoppas kunna få till en lika fin fjärr med Rhiva som jag gjort med Thyra och Lhine.

18 augusti, 2014 | 1 kommentar »

1 kommentar till “En liten koll inför lydnadsklass II”

  1. Elin:

    lydnad är ju viktig för vilken ras man än väljer som sällskaps och träning/ tävlingshund. har du alltid fastnat för goldisar eller ( Golden retriver)?

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: