Lydnadsträning i Hälla

Efter jobbet idag blev det att åka hem och hämta hundarna och träningsväskan för att sedan åka vidare till Hälla och träna lydnad med mamma. Även idag satte mamma en timer så att vi hade lite koll på hur länge vi tränade, och idag blev Rhiva helt slut i huvudet. Dels så var det lite svårt med en helt ny plan, och även jag tyckte det var svårt då mammas lydnadsplan lutar, och så blev det mycket spring idag.

Spring i form av en lång inkallning, många belöningar där jag vräkte iväg en boll och så en massa skick till rutan. Eftersom att mammas lydnadsplan är inhägnad så tyckte mamma att vi skulle passa på att se hur mycket fart Rhiva klarade av innan benen tog överhanden, men hon hade huvudet med sig.

I början av träningspasset var hon väldigt okoncentrerad, och i fria följet släppte hon direkt. Då fick det bli koppel på, och då gick det genast mycket bättre. Linförighet är det vi tränat mest, och det var väldigt tydligt att för henne är det inte samma moment utan koppel. Nos mot näsa så varvade vi lägganden och ställanden för att se hur hon lyssnade/förstod kommandona, och det blev 100% rätt.

Därefter blev det en lång inkallning med läskigt högt tempo, och Rhiva lyckades faktiskt rätt bra med ingången. Hon satte sig lite snett, men hon var inte långt fram och smällde inte in i mitt ben. Sen blev det en massa rutskick. Vid det första skicket hade inte Rhiva en aning om vad hon skulle göra, så hon sprang och hämtade en stövel. Hon såg lite fundersam ut innan hon plockade upp den, men tänkte nog att det var det matte menade…

Många bra skick blev det också, även om mamma upplyste mig om att jag använde olika tonfall och kommandon hela tiden. Efter x antal skick började Rhiva bli rejält trött, så då lekte vi med bollen en stund och sen tyckte mamma att vi skulle avsluta med något roligt och lätt. II-ans fjärr fick det bli, och för att göra det lite tävlingslikt så fick mamma stå bredvid Rhiva. Trots att hon var trött så gjorde Rhiva sina snygga uppsitt precis som vanligt.

Mamma ifrågasatte varför jag belönade så tätt, för på tävling är det ju fyra skiften, men så kom hon på att det är klass I vi ska tävla först och att varken rutan eller fjärrdirigeringen är med där…

I nästa vecka blir det att köra igenom klass I, enligt mammas order, så tills dess blir det att lägga lite extra energi på stadga, linförighet och fritt följ. Vi har ju inte direkt några fina transporter fram till läggande/ställande, och det beror väl helt enkelt på att vi som sagt oftast tränar med koppel på.

24 juni, 2014 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Lydnadsträning i Hälla”

  1. Nettan:

    Om du är lika lydig som Rhiva,följer instruktionerna och tränar duktigt en liten stund varje dag så kommer det att gå jättebra nästa vecka.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: