Friskvårdskoll hos AlphaOhm

Jag tog kontakt med AlphaOhm redan i januari, men sen sprang tiden iväg inför Cruft’s och därefter så blev det ju operation och vila. I lördags blev en tid bokad till slut, när vi besökte deras monter på ÖKK:s utställning.

Lite nervöst var det inför besöket, även om jag inte lagt märke till någon stelhet eller så hos Thyra. Jag ville ändå göra en koll, för att få reda på hur det står till med hennes kropp och hur jag ska hålla henne i form. När vi kom dit så fick jag först svara på några frågor och berätta lite om Thyra. Om hon tidigare haft några skador o.s.v.

Det kan ju ha blivit bortglömt, men jag tror faktiskt inte att Thyra har varit skadad någon gång. Iallafall inte så att vi har behövt gå till veterinären. För ett par år sedan, typ när vi började tävla freestyle, så hände det ibland att hon svullnade upp om ena hasleden och i samband med det ibland snubblade till med ena bakbenet på promenader. Själva snubblandet händer fortfarande ibland, men det är bara ett steg och väldigt, väldigt sällan.

Efter det så blev Thyra känd och klämd på, och fick böja och sträcka ut ben och nacke. Thyra kändes fin, men var ojämnt musklad bak. Det var till och med så att jag kunde se det när Cissi visade var jag skulle titta och jämföra. Stretchrörelserna hade Thyra inga problem med, utan verkade tycka att det var skönt att få sträcka ut ordentligt.

När Thyra blev klämd över ryggen kom det ett litet knorr och hon tyckte inte att det var jätteskönt. Hon är ju lite rund över ryggen, men Cissi trodde inte att det hade med saken göra och det var liksom ingen stor grej. Det jag kunde göra hemma var att trycka lite lätt med handen över ryggen när Thyra står upp någon gång ibland. Hon jämförde det med oss människor, och för oss kan det ju vara skönt att böja ryggen bakåt ibland.

Sen så ville hon få se Thyras rörelser, då hon går i pass när takten blir för långsam. Just därför har jag nästan alltid Thyra lös, så att hon kan gå på lite fortare i trav istället. Först så fick jag inte fram någon pass, men när jag gav upp mina försök så började hon passa direkt. Cissi konstaterade direkt att Thyra passar när hon är oengagerad, och tyckte inte att det var något att oroa sig för eftersom hon kändes mjuk och fin i kroppen för övrigt. Det fanns ingen bakomliggande orsak till passandet så att säga.

Därefter så fick Thyra prova på Water Walkern, eller vattentrask som man också säger. Det tyckte Thyra var lite otäckt i början, medan vattnet fylldes på och hon inte visste vad som skulle hända. Hon gnällde, skakade och klapprade tänder. Lilla gumman. När bandet började rulla så visade Thyra upp hur duktig hon kan vara på att passa, men när hon började känna sig mer bekväm så kom hon upp i trav och fick gladare svans. Efteråt hade hon ingen större brådska ut från vattentrasken, och var lydig och skakade på sig när jag bad henne om det.

Summan av besöket blev alltså att Thyra är fräsch och fin i kroppen, och det känns ju helt underbart! Vi ska köra på med alla sorters motion och träning för att hålla henne i form. Lösspring i skogen, cykling, drag, simning, balansboll, promenader med benviktsmanschetter, och såklart fortsätta med freestylen!

3 juni, 2014 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Friskvårdskoll hos AlphaOhm”

  1. Linda:

    Skönt med en frisk o pigg Thyra! Hoppas det håller i sig många år till 🙂

  2. Sara, Tosse och Vittra:

    Jag fick höra från en uppfödare att alla välbyggda golden passar mer eller mindre. Vet inte om det är sant, men Vittra passar ganska ofta i låg fart så jag väljer att tro på det =P

  3. Åsa o toktassarna:

    Kaia passar alltid i koppel, jag måste gå JÄTTEFORT för att hon ska trava. Lös däremot har jag aldrig sett henne gå i passgång så jag antar att det är mitt tempo som är problemet. Skulle vara roligt att testa på rullband faktiskt!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: