Apporteringskurs, dag 1


Vittra, TJH(RDH) LPI Höstglädjens Quick-Witted.

Kalla och helt genomblöta är vi hemma igen den efter första dagen av helgens apporteringskurs som mamma ordnat för AnneCharlotte Bengtsson. Jag är jättetrött och frusen, men är samtidigt alldeles varm inombords över hur duktig Rhiva varit idag! Hon har varit helt fokuserad på arbetet och sprungit raka vägen ut och in utan något flams och trams.

Idag höll kursen på mellan 10-17.30, men straxt innan 17-tiden gav jag upp och åkte hem på grund av vädret. Dagen började med att alla fick presentera sig, och sen ville AnneCharlotte se vad hundarna hade för apporteringsintresse. Eftersom att jag hade Rhiva med mig så fick jag börja. En boll skulle kastas iväg med en bollkastare på gräsmattan, och en boll är ju en leksak i Rhivas ögon! Men vi gjorde som vi blev tillsagda, och det sa bara ”Tjoff, tjoff!” så var Rhiva tillbaka med bollen.

Därefter gick vi ut på ett fält, och jobbade på ända fram till lunchen. Det var inte mycket sitta och titta, utan i de flesta övningarna blev vi uppdelade just för att det inte skulle bli en massa väntan. Närsök var lite av dagens tema, och vi fick göra en massa roliga och intressanta övningar som gick ut på att lära hundarna att använda näsan och hur man lärde in närsökssignal.

Det blev även några stadge- och jaktfotsövningar. Vi hann få göra så många övningar att jag faktiskt inte ens kommer ihåg alla. Jag får sätta mig ner på måndag och försöka gå igenom allt och skriva samt rita ner det så att det inte glöms bort.

Dagen har iallafall varit toppen, och det har funnits en tanke med varje övning. Det har inte kastats en massa markeringar och vi har inte fått testa saker, utan vi har fått träna. Jag tror att nybörjarhundarna fick totalt tre markeringar. Först när AnneCharlotte ville se apporteringsintresset, och två gånger när hundarna skulle få en minnesbild av ett område där de sedan fick göra ett närsök. Den ena fick de inte ens hämta, utan istället gick man ifrån den medan dummien byttes ut mot en tennisboll som gömdes under gräset.

Jag och Rhiva kommer verkligen sova gott inatt, och det ska bli jättespännande att se vad vi ska få göra imorgon. Hoppas dagen bjuder på bättre väder bara.

28 juni, 2014 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Apporteringskurs, dag 1”

  1. Elin:

    Låter jättespännande! Härligt att det gått bra.

  2. Elin och Billy:

    Gud vad kul det låter!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: