Trevlig mors dag

Som de flesta andra som firade även jag min mamma på mors dag, och på vägen ut till Hälla plockade jag även upp min lillebror. Det hela var tänkt som en överraskning, men precis när jag åkt hemifrån så ringde mamma och frågade om jag hade tänkt komma. Hon tyckte inte att jag behövde det om jag inte ville, eftersom jag ändå är ute och far så mycket, och så behövde hon åka och handla.

Funderade en halv sekund, och insåg att jag ändå inte skulle orka göra något vettigt hemma eftersom det var så varmt, så jag sa att jag skulle komma ändå. Ronny hade nog inte blivit glad heller, eftersom han släpat sig upp efter en utekväll. När jag plockat upp honom åkte vi och köpte en fin bukett med blommor och en massa gott fika.

Trots att vi inte hade behövt komma så hade nog mamma och pappa räknat med det, för jag och Ronny fick den goda överraskningen att bli bjudna på grillat!

Hundarna fick såklart följa med, och Rhiva blir alltid lika lycklig när hon släpps in i den stora trädgården! Thyra och Lhine blir ju också det, men för Rhiva är det ju speciellt eftersom att hon kan röja omkring lös tills hon inte orkar mer. Jag har nämnt det en himla massa gånger i år, men även idag märktes det att hon har blivit mera vuxen. Det blev inte en massa röj och stök tillsammans med de andra hundarna, utan hon for omkring en stund och sen var hon liksom nöjd med att kunna strosa omkring.

När vi satt och åt hade vi sällskap av mina tre tjejer och mammas fem. Emellanåt var Lyra, som mamma fick tillbaka förra året, tvungen att springa och skälla vid staketet. Hon drog såklart med sig ett par stycken, inklusive Rhiva, men så fort jag ropade på henne så vände hon direkt. Jag trodde inte själv på att hon skulle göra, så det blev en väldigt trevlig överraskning. Hon kom tillbaka varje gång jag ropade, och fick såklart något gott från bordet då.

Förut har det känts som att hjärnan blivit frånkopplad så fort hon fått upp fart i benen, så det känns ju väldigt skönt att hon faktiskt kan lyssna fast att hon är på väg ifrån mig i full fart och dessutom valde att komma tillbaka till mig istället för att hänga på de andra ner till staketet. Visserligen hade hon ingen aning om varför de andra for iväg, men ändå. Jag tycker det var väldigt duktigt av henne.

25 maj, 2014 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: