”Fan! Ta in dina jävla hundar! Nu!”

Det blev ju en väldigt trevlig start på den här dagen. När jag vaknade så släppte jag ut hundarna på uteplatsen som vanligt, så dom inte behöver stå med benen i kors medan jag klär på mig och själv går på toaletten. Efter ett par sekunder blev det världens jävla cirkus utanför.

Grannen, som stör sig på när jag och hundarna tränar på gräsmattan utanför, står precis vid vårat staket och hennes hund är helt rabiat och försöker ta sig över. Inne på uteplatsen står Rhiva med framtassarna uppe på staketet och glatt viftar på svansen, som hon alltid gör när folk går förbi eftersom att många stannar och klappar på henne, och tycker att grannens lilla rabiata sak verkar vara en rolig liten pryl.

Thyra och Lhine blir inte lika roade över det hela som Rhiva, utan skäller tillbaka. Det brukar räcka att jag öppnar dörren till uteplatsen och ropar ”Hörrni!” så blir hundarna tysta eller väljer att komma in, men grannen var lika rabiat som sin hund idag och drog en lång ramsa med svordomar innan jag hann göra något. Jag tror inte att hon såg mig i fönstret, och jag blev både paff, förbannad och ledsen så jag bara stod där med hakan i backen.

Jag fattar inte vad jag och hundarna har gjort för ont, och varför det är mina hundar som får skulden när det är hennes hund som inte kan bete sig? Vi måste gå förbi deras uteplats när vi går till och från bilen, och även då är hennes hund helt rabiat. Thyra och Lhine skyndar sig förbi medan jag koncentrerar mig på att Rhiva ska gå fint förbi och inte försöka hälsa på honom. Några spydiga kommentarer slänger jag inte ur mig, inte ens när jag får en halv hjärtattack och tänker ”Hjälp! Vad rädd jag blev!” när han helt plötsligt kommer farande.

11 maj, 2014 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “”Fan! Ta in dina jävla hundar! Nu!””

 1. Annika:

  Trist att det ska vara så där. Måste hon gå förbi ert om hon stör sig? :-/ En del har nog inte alla hästarna på plats om man så säger. Hade väl varit bättre om hon tränade bort det där skällandet i så fall om det är besvärligt för henne. Hon kan ju inte räkna med att alla ska försvinna så hon kan gå förbi!

 2. amanda:

  hon är nog både frustrerad och skäms över sin hunds beteende (hoppas jag!) men hon har nog inte kunskap att fixa det så hon tar ut det över de hundar som ”stör” hennes hund.
  Sen är hon säkert rädd att större hundar ska anfalla hennes hund, för det är säkert många ggr på en vecka som hennes hund får ett utfall tillbaka mot sig och det skrämmer nog ägaren.

  Jag vet inte vad jag hade gjort i din sits riktigt. Jag hade nog gapat tillbaka till henne att hon får öka avstånder ifrån ERAN uteplats om hon måste gå förbi med sin ouppfostrade hund.
  Jag hade nog inte ens ropat in mina hundar när hon kom, bara för att jävlas. Men så är ju jag ganska omogen när det kommer till sånt här haha.

 3. Jenny:

  Idioter finns det tyvärr gott om 🙁 Synd bara att hon inte vågar fråga hur hon ska träna sin egen hund så att den kan bete sig.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: