Vilket häftigt halvår!

Idag är det på dagen 6 månader sedan jag och Thyra gjorde vår landslagsdebut. Något som jag trodde skulle bli det häftigaste vi skulle göra tillsammans, men det var bara början…

Som sagt, den 29 september gjorde vi landslagsdebut på EM i Holland. En otroligt nervös dag, där jag satt med tårar i ögonen i väntan på att jag och Thyra skulle bli inropade på planen. Då startade vi med den gamla versionen av vårat program, utan smink och vildrufsigt hår. Med 24.00 poäng slutade vi på placering 21 av 49 startande, och blev andra bästa svenska ekipage.

Första helgen i november fick vi vara med och representera det svenska landslaget igen, på NM i Danmark. Det blev debuten med den nuvarande versionen av vårat program, med nytt avslut samt ny frisyr och smink. I kvalomgången/lagtävlingen blev vi 2:a med 26.13 poäng, och laget tog NM-silver! Dagen efter var det dags för final, och med 25.93 poäng lyckades vi försvara vår placering och tog individuellt NM-silver!

Helgen efter NM gjorde vi två starter i Karlstad, och vann med 26.20 poäng och 26.15 poäng!

I december var det dags för SM. Jag var lite oroad över min egen inställning, då SM såklart kändes som en mycket mindre tävling än EM och NM. På tävlingsdagen kom nervositeten krypandes, och nervös behöver jag vara för att ha rätt fokus och inte vara för avslappnad. Det blev dock lite för mycket, när vi helt plötsligt skulle starta mycket tidigare än beräknat då hunden som skulle startat före oss började löpa. Jag lyckades samla ihop mig, och vi gjorde vår bästa prestation någonsin! Med 26.83 poäng blev vi svenska mästare i freestyle 2013!

På My Dog i januari var det dags för finalen av Agria Freestyle Elite Challenge 2013. Vi passade även på att göra en start på årets första tävling som arrangerades i finalringen dagen innan. Det blev klassvinst med ett nytt personligt rekord, 27.35 poäng! Under AFEC-finalen råkade vi ut för en massa musikstrul och fick lämna planen två gånger, men tredje gången gick vi in och satte programmet och vann Agria Freestyle Elite Challenge 2013 med 27.95 poäng!

I och med våran vinst på SM blev jag och Thyra de svenska representanterna till den internationella freestylefinalen på Cruft’s 2014, och två veckor före Cruft’s gjorde vi en start för att tävlingsuppehållet inte skulle bli allt för långt. Jag hade mina misstankar om att Thyra skulle bli extra i gasen av det, och det stämde. Vi satte ändå ett nytt officiellt personligt poängrekord på 27.65 poäng, vann klassen och tog den första kvalplatsen till finalen av Agria Freestyle Elite Challenge 2014!

Två veckor senare var det då dags för Cruft’s, och det är absolut det häftigaste vi har varit med om! Det kändes hur stort som helst att bara vara där. Poäng och placering försökte jag att inte tänka så mycket på, för det hade kunnat gå hur som helst. Våran musik är ju inte närheten av det man brukar höra på Cruft’s. Det är knappt att jag har fattat det än, att vi bland några av världens mest välkända ekipage lyckades klämma oss in på en 4:e placering med otroliga 26.43 poäng!

Vad annat kan man säga än att Thyra är en helt fantastisk hund?!? En hund som älskar att jobba och ställer upp i både vått och torrt, under skendräktighet och precis före löp. På Cruft’s fick inte löptikar delta, och för oss var det precis på håret, men Thyra var snäll och höll sig till den dagen som vi kom hem igen.

För ett år sedan var min stora dröm att vi skulle få chansen att få vara med och representera Sverige vid ett mästerskap, och den drömmen är ju uppfylld med råge! Nu kan vi nog inte slå oss själva.

29 mars, 2014 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Vilket häftigt halvår!”

  1. AC:

    Stort grattis! Vilken team ni är!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: