1 år som heelworkhund

Det känns som att det är mycket längre sen, med tanke på alla titlar som Lhine tagit plus att hon varit mammaledig, men idag är det 1 år sedan vi gjorde debut i heelwork to music klass I!

Debuten gjorde vi på en dubbeltävling, med dubbla starter i klass I. Hur det skulle gå hade jag ingen aning om, och programmet satte vi ihop med Nathalies hjälp bara några dagar innan. Poängen räckte gott och väl till uppflyttning båda starterna, med 24.20 poäng och 25.65 poäng. I maj gjorde vi en tredje start, och Lhine vann klassen med hela 27.40 poäng, fick sitt tredje uppflytt och titeln HTM!

Två dagar senare gjorde vi en chansning och debuterade i klass II. Jag hade väldigt snabbt gjort en liten förlängning av programmet, och med 26.25 poäng fick vi vårat första uppflyttningspoäng. På den andra starten i klass II missade vi uppflyttning med retliga 0.10 poäng, men jag hade turen att jag fick planera om mina starter på nästa tävling så att Lhine kanske skulle ha chansen att ta diplom i klass II innan hon började löpa och skulle paras. Med två klassvinster och uppflyttningar på 25.75 poäng och 25.30 poäng fick Lhine titeln HTMII!

Vi tränade vidare, och drygt 4 månader efter debuten i klass I så gjorde vi debut i klass III. Poängen räckte inte riktigt till uppflytt, men vi hade två starter till samma helg och på dom fick Lhine uppflytt med 23.65 poäng och 24.40 poäng. En vecka senare tog vi det tredje uppflyttet, med 24.05 poäng, och därmed fick Lhine titeln HTMIII! Dagen därpå tog vi ytterligare ett uppflytt, med 25.15 poäng.

Några dagar senare började Lhine löpa och blev parad. En start till hann vi med innan hon gick på mammaledighet, och vi avslutade tävlingsåret med ett uppflytt på 25.70 poäng! Totalen av våra fyra bästa poäng räckte även till en plats på SM i heelwork to music 2013! Något deltagande blev det dock inte för oss, då Lhine låg i valplådan.

På dag 77 efter valpning blev det comeback på My Dog, och det blev även första besöket för Lhine inne på en mässa. Med något blygsamma 23.75 poäng fick Lhine sitt första cert, och blev första svenska hund med cert i heelwork to music! I februari åkte vi på ena dagen av championchansen, och höll tummarna hårt för att två starter till skulle räcka för championatet. Med 25.55 poäng och 25.60 poäng fick Lhine cert båda starterna och blev svensk heelwork to music-champion. Sveriges första!

Två veckor senare gjorde vi årets fjärde start, och Lhine tog sitt fjärde cert med 25.25 poäng. Kanske, kanske att poängen räcker till SM 2014, och just nu leder hon faktiskt listan Årets heelworkhund 2014. Där kommer vi snart att petas ner, men vi njuter av det så länge det varar.

30 mars, 2014 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “1 år som heelworkhund”

 1. Sofia:

  Vilket fantastiskt år, särskilt att Lhine har varit mammaledig under tiden!

  Jag är djupt imponerad av er 🙂

 2. Annika:

  Ni är grymma!! Vilka prestationer ni står för och GRATTIS till att ha Sveriges första champion i Heelwork to Music!! Fantastiskt! 🙂

 3. Prima:

  Utrolig mye bra dere har klart på så kort tid:)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: