Lite omväxling i träningen

Som jag nämnt tidigare så ska jag och Rhiva ha en paus från freestylen i år, och istället är tanken att vi ska debutera i lydnadsklass I någon gång under våren. Mycket lydnad har det inte blivit sedan Rhiva tog sitt diplom i freestyle klass II, utan vi har mest pillat med fjärrskiften inomhus inför framtiden, men idag gick vi faktiskt ut och körde ett riktigt lydnadspass!

Vi började med linförighet, och det blev en positiv överraskning! Jag trodde att jag skulle behöva backa tillbaka massor och påminna henne om vad fotgående är, men istället tror jag att hon på något konstigt vis har fått en väldigt fin position vid sidan. Jag är väldigt duktig på att ha hundarna för långt fram, så att jag ser var dom är, och Rhiva gick väldigt långt fram för ett år sedan…

… men nu gick hon med huvudet vid mitt ben så jag såg henne lite i ögonvrån och jag kunde svänga åt vänster utan att det blev en krock. Måste be Lenny filma oss eller höra med mamma om hon är sugen på att träna lydnad någon dag.

Jag kollade även av inkallningen, och där var tempot ingen höjdare i början. Rhiva var nog inte med på vad som förväntades av henne, för när vi gjorde om så gick det fortare. Testade även lite stadga, och ropade andra saker än inkallningskommandot. Hon satt kvar så fint, även när jag ropade på henne. Där har vi lite att jobba på alltså.

Vi gjorde även ett par läggandet nos mot näsa, och avslutade med några raksträckor linförighet där jag belönade massor för att hon inte tänkte själv och gjorde ett läggande eller ställande. Det blev ett träningspass som verkligen gick bättre än förväntat, och Rhiva kändes väldigt samlad. En liten stund, där vid inkallningen, funderade jag på om hon tyckte att det var tråkigt att träna lydnad och om jag skulle behöva belöna upp med lek, men att hon kan vara samlad är ju bara bra!

2 februari, 2014 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Lite omväxling i träningen”

  1. Ann-Sofie:

    Duktig litet yrväder 🙂

  2. Nettan:

    Jag saknar våra lydnadsträningar!!!! Så jättegärna, kollade igår om jag fortfarande får låna ridhuset och det var helt ok. Så det är bara att vi försöker att få till nåt.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: