Vad ska vi hitta på i år då?

Jag brukar inte sätta upp några direkta mål som jag och hundarna ska nå varje år, men visst har jag önskemål i huvudet. Däremot hamna de aldrig på papper, och jag brukar heller inte nämna något om mina önskemål i bloggen heller. Det handlar inte om att jag vill vara hemlig, utan jag tycker det är skönt att få göra saker själv. Fast nu har jag faktiskt tänkt dela med mig av mina tankar för det nya året.

Thyra har jag haft funderingar på att låta gå i pension, och efter SM-guldet hade det ju verkligen varit att avsluta med flaggan i topp! Dessa funderingar är det flera som vet om, och alla har undrat varför. De har förstått hur jag tänkt, men ändå inte hållt med mig. Jag har låst fast mig vid att Thyra blir 10 år i år, och vill inte pusha henne att göra saker som hon kanske inte orkar eller som riskerar att hon skadar sig, men efter att tänkt på vad alla sagt och tittat på filmen från SM flera gånger om så har jag insett att Thyra inte är redo att gå in pension än. Slutar vi tävla så plockar jag ju bort något som hon älskar ur hennes liv.

Så vi kommer alltså fortsätta tävla, men inte alls lika mycket som vi gjorde under förra året. Jag ska försöka planera hennes starter lite bättre, även om det inte är så lätt att göra det i freestyle eftersom att arrangörer kan ansöka om att ha tävling ganska sent. Just nu sträcker sig inte tävlingskalendern längre än till februari. Fast jag får försöka tänka som så att vi inte måste åka på allt. Tre starter har vi planerade just nu. Officiell tävling nu på fredag, AFEC-finalen på lördag och så SM i december eftersom att vi är direktkvalade tack vare SM-guldet.

Med Lhine vill jag såklart ta titeln SE HTMCH! Det är nya regler från och med idag, och nu kommer cert delas ut även i heelwork to music. Tanken var att jag skulle ha ett nytt program klart nu, som vi skulle tävla med i februari på Championchansen som arrangerar fyra starter i klass III. Det gick ju inte riktigt som jag hade tänkt med det där nya programmet, så jag tror att vi stryker den tävlingen. Visst vore det kul att kanske kunna ta championatet på en helg, men det känns faktiskt viktigare att göra ett nytt program.

Rhiva och jag kommer satsa på lydnaden i år, och tanken är att ta LPI och LPII. Det känns som evigheter sedan jag tävlade lydnad senast, så det ska bli kul att göra det igen. Jag tror det kommer vara väldigt nyttigt för den lilla damen att få jobba med något som har lite tydligare ramar, vilket vi även kommer tjäna på sen i freestyle klass III. Jag har även tänkt att vi ska träna lite rallylydnad, och starta i fortsättningsklass när det finns tävlingar i närheten.

Detta är som sagt bara tankar, vad jag skulle vilja göra med hundarna, vad som händer under året återstår att se…

1 januari, 2014 | 4 kommentar »

4 kommentarer till “Vad ska vi hitta på i år då?”

 1. Zandra, Lova & Lystra:

  Roligt att du delar med dig, tycker jag! 🙂 Låter som bra planer. Fast jag fudnerar förstås på om inte Lhine ska få prova på mästarklassen lite? 🙂

 2. Anna, Juni & Rock:

  Lycka till med allt nu företar er under 2014!

 3. Elin:

  Lycka till, jag tror på er!
  Jag hoppas du har jaktprovsplaner med trots att du inte skriver nått om dem.

 4. Åsa o toktassarna:

  Heja Thyra!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: