Freestyle och HTM-tävling på My Dog

Idag gick årets första tävling av stapeln, vilket också var den första tävlingen med de nya reglerna och därmed även första chansen att ta cert i heelwork to music!

Jag, Lenny och hundarna sov inatt på samma vandrarhem som jag och Nathalie sov på förra året, och med tanke på att vi aldrig lyckades åka raka vägen till Svenska mässan så blev det tidig uppstigning för att jag skulle ha god marginal för felkörningar. Dessutom skulle jag åka själv idag med alla tre hundarna, och räknade med att det kunde bli lite rörigt också. Det gick dock smidigt att hitta till mässan, och det var inte speciellt besvärligt att ha med alla hundarna. Det blev bara lite kaos på rastplatsen, när Rhiva fick spelet av sågspånet…

HTM:en gick först, och det kändes bra förutom att jag inte skulle hinna köra ur Thyra någonting. Fast det var ju smidigt med tanke på frisyren och sminket i Thyras program, och efter banvandringen kunde jag ha med mig Lhine hela tiden innan det var dags för oss att starta. Hon hade ju aldrig varit i en mässmiljö innan, och tyckte det var lite otäckt med luckorna i golvet.

För att tävlingen skulle flyta på lite smidigare så fick man gå in i ringen medan domarna dömde, och under den tiden lät jag Lhine se sig om kring och så lattjade jag med henne och kliade henne på rumpan som hon blir helt tokig av. Första halvan av programmet började bra, men sen tror jag att vi råkade hamna ovanpå en lucka och Lhine blev lite ängslig, klängig och ville inte gå in i den planerade positionen. Det kändes som att vi strulade i evigheter medan jag funderade på i vilken position vi kunde ta istället för att få en smidig övergång till nästa.

Resten av programmet flöt på bra, och Lhine vispade glatt på svansen i slutpositionen medan musiken tystnade. Sedan blev det att springa av planen och belöna lite snabbt innan jag skyndade att byta om till Thyras program. Det var bra fem hundar mellan Lhine och Thyra. Johanna Lehman var snäll och fixade min frisyr, innan jag skyndade vidare till toaletten för att sminka mig.

Thyra var halvt i taket när jag plockade ut henne och fick göra några tricks innan vi satte oss ner och bara tog det lugnt. När ekipaget före oss ska gå in på planen så talar speakern om att det är strul med musiken, och att de går vidare till nästa ekipage om de är redo. Hoppsan! En repris från SM, fast den här gången var det ännu mera bråttom. Speakern frågade om vi var redo, och min tanke var såklart ”Nej!”, men jag vinkade glatt för att tala om att vi var redo och så var det bara att kliva in på planen.

Redan efter första varvet runt svärdet kände jag att Thyra var väldigt het, för hon tog ut en väldigt stor sväng och hade nog tänkt gå runt mig istället. Det gick fort i slalomen, men vi har tränat en hel del på att hon faktiskt får vänta in mig lite och inte bara springa på. Jag lyckades hålla ihop henne skapligt, och vid hoppen påminde jag henne om att vara tyst och hon var duktig och lyssnade trots att hon höll på att explodera.

Vi hamnade helt fel i musiken efter att Thyra gått med tassarna på mina fötter, för jag sa åt henne att backa ut alldeles för tidigt. Dessutom fuskade hon och gjorde snurren bakom min rygg alldeles för tidigt. Hur fel vi låg märkte jag inte förrän musiken ändrades och jag vände mig om mot Thyra. Det var ju där vi skulle börja gå i sidled, så den sträckan blev väldigt lång idag. I slutet blev det också lite fel, när Thyra gick in mellan mina ben istället för att sätta framtassarna på min rygg. Som tur var gick det smidigt att backa ut henne och få upp henne mot ryggen.

Efter att vi sprungit av från planen fick jag springa in igen och hjälpa till att städa mattan. Jag hade förvarnat om att det kunde behövas, då Thyra fäller och släpper stora tussar, och med den extra farten hon hade idag så flög det en hel del tussar under programmet!

Jag hade ingen aning om vad vi skulle få för resultat, och det var lite nervöst att gå in och titta på HTM-resultaten med tanke på mitt och Lhines strul där i mitten, men den här dagen kunde inte gått bättre! Lhine fick 23.75 poäng, och sitt första cert! Det räckte även till en 2:a placering. Thyra slog till med nytt personligt poängrekord, och vann klassen med hela 27.35 poäng!

3 januari, 2014 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Freestyle och HTM-tävling på My Dog”

  1. Diana:

    Så roligt att äntligen få se era program IRL idag. Grattis! Såg strålande ut 🙂

  2. Ann-Sofie:

    Första svenska HtM certet till två som verkligen färtjänade det. Supergrattis till Super-Lhine med Super-matten ★★
    Såklart även Grattis till Thyra ♥

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: