Från tjock till mager

För två veckor sen lät det såhär:
– Hon är ju tjock! Hur mycket mat får hon? Det är dags att dra ner på den nu.

I helgen lät det såhär:
– Hur mycket har du dragit ner maten? Hon börjar ju bli mager!

Det var inte så mycket kvar av Lhine när hon kom hem igen efter valpning, och när mjölken väl sinat så ökade jag på maten ordentligt till 10 deciliter om dagen. Tanken var att hon skulle få äta så mycket tills att hon blev tjock, och tjock blev hon. Då började jag dra ner på hennes mat igen, och nu har hon ätit lite mer normala 6 deciliter om dagen.

Det extra hullet hon lagt på sig blev hon av med ganska snabbt, och i helgen så tyckte mamma att hon var för smal istället. Någon ökning av maten kommer det inte bli, iallafall inte i matskålen, utan det får bli extra tillskott i form av belöning.

27 januari, 2014 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Från tjock till mager”

  1. Emelie o Nova:

    sv. Tack så jättemycket! 🙂

    Jättehärlig blogg och superfina hundar 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: