Final Agria Freestyle Elite Challenge 2013

Ytterligare en tävlingsdag på My Dog, och idag var det dags för finalen i Agria Freestyle Elite Challenge som jag och Thyra kvalade till på debuten med vårat program i april förra året.

Vi åkte i lika god tid som igår, men kom in snabbare idag eftersom att jag inte behövde vänta på att få någon nummerlapp. Igår delades de ut utanför entrén, och jag hade turen att lyckas få min lite tidigare än utsatt tid, men idag kunde vi knata raka vägen in med all packning och alla tre hundarna på en gång. När hundarna var rastade en extra gång så var det drygt en timme kvar till banvandring, och det kändes väldigt skönt att kunna sitta och ta det helt lugnt en stund. Eftersom att jag bara skulle starta med Thyra idag så kände jag mig inte ett dugg stressad, och fick till och med i mig lite frukost.

Jag och Thyra hade startnummer 11, och både före och efter banvandring så fick hon vara med mig hela tiden vid läktaren. Undantaget var när Anna fixade mitt hår och när jag gick iväg och sminkade mig. När det började närma sig våran tur så värmde vi upp lite lätt bara och sedan satte vi oss ner och bara tog det lugnt ända tills det var dags att gå in på planen. Med tanke på SM och gårdagen så känns det ju som att det är våran grej, att bara gå rakt in utan att hålla på och styra innan.

Idag flöt tävlingen på utan strul, tills det var våran tur. Vårat program började bra, eller rättare sagt jättebra, men sen började låten hacka. Vi körde vidare ändå och musiken kom tillbaka. Sedan började det hacka igen och till slut var det tyst i flera sekunder. Vi fortsatte en bit till men jag tappade fokus och Thyra blev frustrerad och gav ett skall så då stannade vi upp och tittade frågande mot domarna som gav tecken att vi fick lämna planen.

Medan jag klappade om Thyra och belönade henne så mötte vi upp ena domaren och tävlingsledaren. Jag fick välja om vi skulle starta om direkt efter nästa ekipage eller sist, och eftersom att Thyra blev lite frustrerad så valde jag att vi skulle starta sist. Tävlingsledaren berättade att musikstrulet berodde på att skivan gått sönder, skivan som jag hade med som reserv och som fungerade igår. All musik skulle egentligen spelats upp som filer, men på något vis så blev det fel på allas filer när de laddades ner så istället fick alla lämna in sina reservskivor igår.

Som tur var så gick det att koppla in mobilen så när jag lämnat in den till DJ:n så gick jag och satte mig med Thyra och tog det lugnt igen. Andra starten blev ingen start alls, för då kom det inget ljud! Vi fick lämna planen igen och sprang bort till DJ:n för att kolla vad som var fel. Ljudet syntes lågt på musikbordet, men det gick inte att höja så det hördes i högtalarna. Jag svor lite för mig själv, men drabbades inte av någon panik. Tävlingsledaren frågade om låten fanns på Spotify, men jag har ju klippt i den massor så det var tyvärr ingen lösning. Till slut lyckades DJ:n hitta rätt volymknapp så ljudet gick ut i högtalarna. Halleluja!

Jag och Thyra skyndade bort till belöningspåsen som låg på läktaren och så fick hon några godisbitar innan vi gick in på planen för tredje gången. Thyra tyckte nog att det var lite jobbigt med allt strul, för starten krånglade lite och så stressade hon på i slalomen. Resten av programmet flöt på bra även om hon missade en snurr, var lite trampig när hon stod på mina fötter och tjuvstartade när hon skulle apportera svärdet. Det kändes iallafall väldigt bra när jag äntligen fick sätta mig ner i slutpositionen med Thyras ståendes med framtassarna på mina axlar! Publiken var med oss och jag tror att vi fick dagens högsta applåder, plus både jubel och busvisslingar.

När jag höll på och belönade Thyra bakom läktarna så sa Lenny att dom ropade mitt namn i högtalarna. Jag fattade ingenting och tittade på dom som stod runt omkring. De vinkade och sa att vi skulle in på planen, så vi sprang in och fick ta emot en gigantisk rosett och en prispåse. Jag fattade fortfarande ingenting, vilken placering de ropat upp, så jag var tvungen att fråga.

– Va, vad har vi gjort?!?
– Ni vann!
– Va?!?

Jag och Thyra vann alltså Agria Freestyle Elite Challenge 2013! Vad vi fick för poäng hade jag heller ingen aning om, men tävlingsledaren skickade dom till mig nu under eftermiddagen, och vi vann med hela 27.95 poäng! Helt sjukt!

4 januari, 2014 | 10 kommentar »

10 kommentarer till “Final Agria Freestyle Elite Challenge 2013”

  1. Lizzy o Nitro:

    Vad duktig du var som höll huvudet kallt och gick in
    och presterade med superpoäng trots allt strul!!

  2. Ann-Sofie:

    Otroooligt imponerad av både dig o vovvarna Sandra, det är STORT att leverera på topp precis VARJE gång. Starkt ★★★★★

  3. Freda:

    Ni var så otroligt duktiga.
    Publiken var med er hela tiden. Både jag och min systerdotter tyckte ni var de som skulle vinna helt klart.
    Otroligt duktiga var ni och det var super kul att se.
    Tack för en kul uppvisning och stort grattis!

  4. Matilda:

    Stort GRATTIS, vilket team ni är 😀

  5. Karin:

    Ni är grymmare än grymmast! Stort, stort grattis!!

  6. Annika:

    Fantastiskt att ni lyckades levererad efter ett sånt strul. Ni är ju bara BÄST!!!! <3

  7. Anna @ Rocktassar:

    Det är faktiskt lite sjukt – att man kan, efter flera strul och behöva gå in och av planen så mkt, gå in och leverera så! Inte nog att ni klarade det, nä – ni satte rekordhögt poäng också. Helgrymt! 🙂

    Hur gick det med håret? Fick du loss allt? 🙂

  8. Zandra, Lova & Lystra:

    Grattis här med! Håller med Ann-Sofie, helt fantastiskt att alltid prestera på topp gång efter gång. Då är men ett grymt team! 🙂

  9. Paulina:

    Grattis, så duktiga ni är! 🙂

  10. Linda:

    Ni är bara bäst!! Trots allt musik strul så presterade ni verkligen!! Jag är så imponerad!!Ett stort Grattis till dig och Tyra!!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: