Många bäckar små

Några längre träningspass har det inte blivit den här veckan och innan jag tittade i min almanacka så kändes det som att hundarna knappt fått någon träning alls, men det har blivit en del 1-deciliters-pass. Man kommer inte speciellt långt på 1 deciliter, men de korta passen ger ju förmodligen bra mycket mer än ingen träning alls.
 
För Rhivas del har det blivit en liten fjärr-kampanj under veckan, eftersom att det är så smidigt att pilla med det momentet inomhus. Vi har jobbat både med skiftena mellan ligg-stå-ligg och sitt-stå-sitt. Jag vet att det är många som tycker att fjärren är en fruktansvärt tråkigt moment, men det är ett av mina favoritmoment trots att jag egentligen inte gillar att peta i detaljer.
 
Efter veckans fjärrträning med Rhiva så har jag tänkt att det ska bli vårat stora vinterprojekt, med målet att hon till våren ska kunna göra samtliga skiften med låsta baktassar. Något mål gällande avståndet har jag inte satt upp och tänker inte göra det heller, utan tekniken går före.
 
Thyra har fått träna på lite allt möjligt, mest onödiga saker som inte liknar något av det som är med i vårat freestyleprogram. Inför SM blev det inte särskilt mycket träning, och det verkade ju vara ett bra upplägg så vi kör väl på samma sätt inför AFEC-finalen på My Dog. Pysslar med lite annat och tränar på delar av programmet två-tre gånger innan vi åker till Göteborg.
 
Med Lhine har jag tränat en HTM-position per pass, och den positionen vi tränat mest på är nummer åtta som vi båda tycker är svårast. Egentligen helt värdelöst att träna på den positionen utan spegel eller ett par extra ögon, men jag har inte haft varken lust eller ork att åka till hundungdom och träna. Det känns lite stressande att vi snart ska tävla, men jag försöker att inte tänka på det när vi tränar.
 
Tränar vi för att träna, och inte för att bli tävlingsklara, så kommer det nog gå mycket bättre än vad jag föreställer mig just nu. Vi har fortfarande 11 dagar på oss…

22 december, 2013 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: