Julafton både igår och idag

Gårdagen började med att hundarna fick öppna varsitt paket här hemma. Lhine och Rhiva tyckte att de vomfyllda tuggbenen var jättegoda, medan Thyra tyckte det var väldigt onödigt att det var tuggben runt fyllningen. Hon är ingen benfantast, och uppenbarligen inte lika lättlurad som jag trodde.
 
Julfirande blev det sedan ute hos mina föräldrar. Med nio personer och tio hundar blev det fullt hus, men inte det kaos man kanske skulle kunna se framför sig. Det som var väldigt imponerande var att Rhiva knappt märktes, utan hon smälte in bland alla de andra. Mormor tyckte att hon hade blivit lugn och fin.
 
När vi kom hem sen på kvällen fick hundarna julklapp nummer två, de stora retrievertuggen med olika smaker. Dom ligger fortfarande orörda… Igår trodde jag att dom kanske var mätta på att tugga, eftersom att de fick varsitt stort märgben ute hos mamma och pappa, men de föll väl inte damarna i smaken helt enkelt. Bästa julklappen blev de vridna tuggpinnarna med kycklingfilé runt och någon smaskig fyllning inuti. Hundarna fick dom imorse, och åt upp dom direkt!
 
Idag har det varit julfirande hemma hos Lennys föräldrar, och det var inte alls dumt att fira jul två dagar i rad. Det blev ju dubbelt så mycket av den goda maten! Dessutom blev det första gången som jag och Lenny firade jul ihop. Hundarna har skött sig bra även idag. De skulle varit bakom kompostgaller, men lyckades smita förbi ett par gånger…
 
Ingen av dom skapade någon större röra, utan de tjänade ganska bra på sina rymningar. Thyra lade sig under köksbordet och övervakade matlagningen, Lhine kollade runt om någon som hade något att äta och Rhiva satte sig hos mig i soffan. Även om det inte var jättekul att vara bakom kompostgaller så tror jag att hundarna är ganska nöjda med den här dagen ändå. Det blev ingen märgbensfest, men dom har fått både köttbullar, prinskorvar och lite annat gott.

25 december, 2013 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Julafton både igår och idag”

  1. Nettan:

    Hur är det med matten??!! Det var 9 människor och 10 hundar

    Svar: Ja, ja. Jag räknade inte. Kom bara ihåg att det var nio av det ena och tio av det andra.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: