Överskottsenergi

Jag är jättetrött och seg efter helgen och skulle vilja få sova ikapp de timmarna man missade i helgen, och för Rhiva är det helt tvärt om. Efter en jätteslapp helg tillsammans med husse, som fuskade med längden på promenaderna, så är hon hur pigg som helst och har sparat på sig en massa energi!

Igår morse var hon helt galen på morgonpromenaden och for omkring som en dåre i kopplet. Då fick jag visserligen en påminnelse om hur duktig hon faktiskt har blivit på att gå i koppel, för fram till i våras så såg ju varje promenad ut som den igår. Hopp och galopp…

Eftersom att Thyra har lite svårt att vara ensam hemma när vi varit iväg och umgåtts 24 timmar om dygnet så fick hundarna följa med och ligga i bilen igår medan jag jobbade. När det var dags att åka hem var det kallt, blött och ruggigt väder så jag hoppades på att hundrastgården som vi ändå åkte förbi skulle vara tom, och det var den! Det var ett vilddjur som blev helt överlycklig när jag släppte lös henne. Hon sprang och sprang, stannade till en stund och så sprang hon igen.

När vi kom innanför dörren här hemma så tyckte Rhiva att det var dags för hjärngymnastik också, men det fick vänta tills jag torkat och tinat upp igen. Tyvärr så hann jag ju bara sätta ner arslet i soffan så blev det mörkt ute, och träna i både regn och mörker hade jag igen lust med. Tack och lov så fungerar trapphuset bra till trickträning, så det roade jag både Thyra och Rhiva med en stund.

Hundarna fick följa med och ligga i bilen idag med, och i morse var jag smart och tog med en påse hundgodis så att vi kunde åka ut till hundungdom och träna efter jobbet. Rhiva, som tyckte att det var så läskigt att vara på hundungdom när hon var liten, började studsa runt mig direkt med förväntansfull blick när vi kom upp på övervåningen. Hon var på gränsen till att flippa ur, men trots att hon fick frikommando när jag kopplat lös henne så fortsatte hon att studsa kring mina ben. Träna, träna, träna!

Rhiva var superduktig! Vi fick sällskap efter ett par minuter och då brast det lite i koncentrationen, men efter en stund jobbade hon på som vanligt igen. När vi tog små pauser höll hon sig runt mig, och jag kunde gå bort och ändra volym på stereon utan att gett henne något kvar-kommando. Hon verkade inte ha en tanke på att springa bort och hälsa på de andra som tränade. Duktiga lilla unge.

Nu verkar Rhiva dock ha glömt bort att vi har varit och tränat, och tjatar om att vi ska göra nåt…

6 november, 2013 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: