Ett försök till tävlingsträning

Nu ikväll arrangerades årets sista freestyle- och HTM-tävling, i klass I och II. Rhiva var anmäld till FS II, men eftersom att hon tog sitt diplom i Karlstad strök jag henne och frågade om jag inte kunde få byta hund och klass. Det gick bra, så istället blev det en start med Thyra i HTM I. Fast någon HTM-start blev det inte, utan vi gick in och körde vårat freestyleprogram.

Planen var att bryta lite här och där och belöna Thyra genom att ge henne en kong. Ingen lek, inget tjoande utan hon fick bara hålla i den medan jag berömde lugnt och klappa på henne. Ett försök att dämpa henne lite inne på planen, men det gick väl sådär. Även om jag inte lyckades få till något tävlingstänk så var Thyra helt inställd på att det var tävling. Det var ju visserligen bra, för då skulle jag verkligen kunna överraska henne.

Thyra tog gladeligen belöningen, men tyckte nog att jag var helt dum i huvudet när vi gjorde fel rörelser på fel ställen i programmet och musiken. Det märktes tydligt på henne att vi gjorde fel, och att hon ville göra rätt, så när hon försökte skynda i programmet bröt jag och så gjorde vi om tills hon lyssnade och gjorde rätt. Även om det inte blev så som jag hade tänkt så insåg jag iallafall att vi måste träna mer med musiken på hög volym, bryta och belöna innan hon varvar upp och inte göra rätt rörelser på rätt ställen i musiken.

22 november, 2013 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: