Nu är dom här

På söndag eller måndag var Lhines valpar beräknade att födas, och min plan var att åka och hälsa på Lhine idag för att ta en promenad och ta tjockisbilder på henne. Men redan igår förmiddag började Lhine med ett håsande och flåsande att ändra om planerna för helgen.

Det blev bestämt att jag skulle åka ut till Hälla raka vägen från jobbet när jag slutade för att hålla Lhine sällskap medan mamma jobbade. Egentligen ingen större förändring eftersom att jag ändå hade tänkt åka dit, men igår kväll blev det att packa väskan så att jag skulle ha med mig allt nödvändigt redan på morgonen när jag åkte till jobbet.

När jag pratade med mamma vid 19.30 så var läget oförändrat. Det skulle nog inte komma några valpar under natten, och annars skulle mamma ringa.

04.25 ringer mobilen, och när jag ser att det är mamma så svär jag för mig själv. Första valpen hade kommit. Självklart ville jag vara med vid resten av valpningen, men om 3 1/2 timme skulle jag ju börja jobba. Funderade en halv sekund och tänkte att det med jobbet får lösa sig. 10 minuter senare var jag, Thyra och Rhiva på väg. Ibland går det fort att komma upp ur sängen och klä på sig!

Valp nummer två hann komma precis innan vi var framme, men sen fick jag sitta i den blöta valplådan ett par timmar och hålla Lhine sällskap medan hon födde ytterligare en, två, tre, fyra valpar.

Däremellan ringde jag min arbetsledare och talade om läget, och bara jag gjorde mina timmar före 17.00 så var det inga problem. När jag till slut kände mig tvungen att slita mig från valplådan så hade Lhine fortfarande värkar, men senast när jag pratade med mamma så hade legat och sovit gott. Eftersom att jag inte hört något sedan dess så är nog allt lugnt.

Det blev alltså sex valpar, fördelat på fyra hanar och två tikar. Sex valpar som Lhine pysslade med väldigt noggrant när jag var där. Slickade på dom, pratade med dom och hasade sig fram liggande på sidan för att dom skulle kunna komma åt att äta ordentligt.

Uppdaterat 21:22
Nu är dom sju! Lhine hade fortsatt att ha värkar, och till slut stack det ut en tass. Mamma var på väg till veterinären, men i bilen så kom det två valpar till. En dödfödd hane och en levande hane. Tyckte väl att det borde varit fler valpar i magen med tanke på hur tjock Lhine varit.

Uppdaterat 22.46
Det kom en till, en tik, så nu är dom åtta stycken!

18 oktober, 2013 | 15 kommentar »

15 kommentarer till “Nu är dom här”

 1. Julia:

  Stort grattis till dom små! Ett par underbara veckor framför er nu 🙂

 2. Gunela:

  <3 underbart <3

 3. Annica:

  Ett stort grattis till 6 fina valpar. Lycka till med dom 🙂

 4. Jenny:

  Grattis till valparna!

 5. Annelie:

  Stort GRATTIS till sextetten <3

 6. Ancki, Frida, Agnes:

  Stort GRATTIS till Lhine´s 7 valpar !!!!! Skönt att Lhine mår bra och att ni nu kan slappna av.

 7. Sandra:

  Grattis till valparna! ska bli så roligt att se dom växa 🙂

 8. Elin:

  Grattis!

 9. Carin, Cosmos & Joker:

  Grattis till valparna 🙂 Blev en lång valpning! Hoppas alla valparna och mamma Lhine mår bra!

 10. Gunilla o Tindra:

  Grattis och lycka till med de små.

 11. Zandra, Lova & Lystra:

  Vi har varit dåliga på att kolla in här senaste veckan. Men nu så. Massa grattis Lhine, Sandra, Nettan och blivande valpköpare. <3

 12. Paulina:

  Grattis till de små liven! 🙂

 13. Lotta, Crespo och Räjza:

  Grattis till valparna!! =)

 14. Johanna:

  men gud vad söta!! 🙂

 15. Pia:

  Grattis i efterskott! 🙂 Åtta valpar! Det var bra kämpat av Lhine och dig.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: