Höstens första inneträning

Igår betalade jag in träningsavgiften till Linköpings hundungdom, så nu kan vi träna inomhus resten av året. Mörkret kommer ju bara tidigare och tidigare, och snart är det ju kolsvart ute både när man går upp och när man kommer hem från jobbet igen. Dessutom är det ju väldigt skönt att inte behöva fundera på om man verkligen orkar träna när det regnar eller snöar.
 
Nu ikväll hade vi bestämt träff med Nathalie och Ayax. Egentligen hade jag ingen större ork, men nu när jag bara har två hundar så går ju träningen väldigt fort.
 
Det var kurs på övervåningen, så vi fick hålla oss på nedervåningen. Väldigt bra träning för Rhiva att lyssna på dunsarna i taket och knaket i väggarna. Vi jobbade igenom de flesta av rörelserna i vårat freestyleprogram, utan att länka ihop dom eftersom att hon gärna skyndar på och fuskar. Jag hade ställt upp ett hinder som hon fick runda ett par gånger, och sedan gjorde vi andra rörelser runtomkring hindret. Hon ville så gärna runda hindret några extra gånger, men då tog jag tillbaka henne och så började vi om.
 
Thyra och jag jobbade på de nya bitarna av vårat program, och idag fick hon jobba mycket bakom ryggen eftersom att det finns speglar på hundungdom. Att gå i sidleds bakom min rygg verkar inte vara några konstigheter, men även hon fuskar och börja trampa iväg åt sidan fast att jag säger åt henne att stanna. Det blir visserligen ett fint flyt, men på EM såg man att det var ett plus om man hade kontroll på hunden och hade planerade stopp i programmen.

Rhiva visade även prov på att hon har fått lite bättre impulskontroll, för när vi tränat färdig så var kursen slut och deltagarna kom nerklampande för trappen. Ett par blickar slängde Rhiva åt dom som passerade bakom hennes rygg innan hon fokuserade på mig igen. Sedan så lade jag henne ner och då tänkte hon verkligen till och sökte ögonkontakt i princip hela tiden. Mycket lugnt beröm och massa godis fick hon.
 
Det blir nog ordning på den lilla damen så småningom, och jag tror att mycket kommer ge sig med den träningen jag har planerat för hösten och vintern. Som jag sa till mamma i telefonen förut idag, nästa år ska vi inte ha så himla roligt. Med det menar jag inte att vi ska ha det tråkigt, men det ska bli lite mer ordning och reda.

17 oktober, 2013 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Höstens första inneträning”

  1. Anki Risberg:

    Vilken lyx med träningshall!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: