Bye, bye september

I september blev det tre officiella freestylestarter för Thyra som resulterade i ytterligare tre cert. Sista helgen i september åkte vi på årets största, eller rättare sagt vårt livs största, äventyr – EM i Holland! Det blev inte vår bästa tävling prestationsmässigt, men vi fick ändå 24.00 poäng och kom på en 21:a placering av 49 startande!
 
Årets EM sägs ha varit den bästa mästerskapstävlingen för Sverige hittills, och det känns himla kul att vi fick vara med och bidra till det. Nu när jag har tittat igenom våra poäng så kan jag även berätta att vi fick uppflytt i samtliga kategorier, vilket alltså hade gett cert om det varit en officiell tävling.
 
Lhine och jag gjorde årets sista start i heelwork to music klass III, som resulterade i vårat högsta poäng hittills och vårat femte uppflyttningspoäng! Hon fick fortsätta träna fram till mitten av september, och sedan gjordes ett ultraljud som bekräftade att hon är dräktig! Därefter har det inte funnits mycket tid för träning, och nu tycker jag inte att hennes kroppsform är så lämplig för heelworkträning.
 
Med Rhiva blev det två starter i freestyle klass II. På den första tog vi oss igenom halva programmet, men hon råkade hamna i musiktältet när hon skulle springa runt rekvisitan. Två veckor senare fick vi äntligen sätta vårat program även om det inte blev riktigt så som de ska se ut. Men vi hade en bra känsla på planen, och framförallt så höll hon sig i skinnet och stannade kvar innanför plastbanden. Tyvärr genomskådade domaren Rhivas fuskande, men några extra varv runt rekvisitan, men poängen räckte iallafall till en 3:e placering och Rhiva fick sin första rosett i klass II!
 
September blev en väldigt bra månad för de Thyrabarn och Lhinebarn som var iväg på tävlingar och utställningar. Thyradottern Vittra tog sitt andra och tredje godkända resultat i nybörjarklass i rallylydnad, och fick därmed titeln RLD N! Hon gjorde även debut i fortsättningsklass, med full pott på 100 poäng!
 
Thyradottern Lystra startade på sitt första rallylydnads-SM och gick vidare till finalen efter en att placerat sig på 15:e plats på kvaldagen. I finalen klättrade hon sedan till en 5:e placering! I slutet av september startade hon på viltspårprov, och tog sitt första 1:a pris i öppenklass! Kullsystern Lara tävlade lydnad, och tog ett 1:a pris i lydnadsklass II!
 
Lhinedottern Lilo debuterade i fortsättningsklass i rallylydnad, och fick sitt första godkända resultat med 96 poäng! Kullbrorsan Wilmer var på två utställningar, och det blev Excellent med klassvinst på båda två. På den andra blev det även ett CK! Wilmer gjorde även debut i lydnadsklass I, med ett 1:a pris på fina 188.5 poäng!

7 oktober, 2013 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Bye, bye september”

  1. Anna @ Rocktassar:

    Ni är grymma…. hjärtat bultade när ni gick ut på planen… 🙂 Jag har sagt det förr och jag säger det igen – för det första är ni såååå häftiga, och för det andra är ert program sååååå bra <3

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: