Freestyletävling på Bro-Håbo BK

Det var en väldigt besviken Lhine som fick stanna hemma idag när jag, Thyra och Rhiva åkte iväg för att tävla. Jag hade anmält henne också, men för att ta det säkra före det osäkra gällande antal dagar före valpning så fick hon vara hemma och slappa med husse istället.
 
När klockan ringde så tog jag mig en ordentlig funderare på om vi verkligen skulle åka. Skulle det vara värt att sitta och åka upp till Stockholm och lite till, eller skulle jag ångra mig på vägen hem sen? För Thyras del ville jag höja poängen på listan för Årets freestylehund, och för Rhivas del så ville jag att hon skulle hålla sig kvar på planen så vi kunde genomföra programmet.
 
Det var dubbla starter i FS III, som gick först och sist av freestyleklasserna. Första starten med Thyra kändes lite sådär. Det blev ett par tydliga missar och jag tappade bort mig i musiken. Fast det gick betydligt bättre än för två veckor sedan, och hon satte den nya lilla grejen vi lagt till och var tyst genom hela programmet. Resultatet blev 24.65 poäng med cert och en 2:a placering.
 
Inför Rhivas start blev det uppvärmning i flera omgångar samt att hon fick vara ute med mig mycket, istället för att ligga i buren. Hon kändes väldigt fin när vi gick in på planen, och det började jättebra. Rhiva var på tårna, men höll sig ändå samlad. Dock gjorde hon en liten egen variant på programmet, och travade iväg runt fiolfodralet två gånger extra.
 
Jag gjorde ingenting åt det, utan tänkte bara att ”Jaja, gör det då…”. Det hade ju varit tydligare att hon gjorde fel om jag hade ropat tillbaka henne. Sen när hon skulle springa runt fiolfodralet som planerat så satte hon full fart ut, och sen var det full fart tillbaka. Äntligen, även om det blev lite fel, så fick vi visa hur programmet ska se ut på ett ungefär. Det kändes bara så himla bra!
 
Poängen räckte dock inte till uppflytt, vilket blev en besvikelse, men nu vet jag att hon kan! Det är bara att träna vidare, med en hel del fokus på stadgan. Med 22.15 poäng blev det ändå pallplats, och Rhiva fick sin första rosett i FS II!
 
Sen var det då dags att ladda om för Thyras andra start, som kändes mycket bättre än den första. Även om det återigen blev lite strul med de två rörelserna där jag försöker jobba bort targeten. Vi tajmade musiken bättre och hade bättre flyt i den första starten. Dock kom det ett skall, men ett skall räknar jag som noll. Det blev revansch från morgonens start, och Thyra vann klassen med 26.15 poäng och cert! 

Thyras 26.15 poäng och klassvinst tillsammans med att Rhiva höll ihop genom sitt program gjorde det väl värt att åka på dagens tävling. Fina, eller snarare smaskiga, priser fick vi med oss hem också. Thyra och Rhiva vann 5 kilo hundkex var, plus att Thyra fick 14 kilo hundmat för sin klassvinst.

21 september, 2013 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Freestyletävling på Bro-Håbo BK”

  1. Zandra, Lova & Lystra:

    Grattis från er största fanclub! 🙂

  2. Carin, Cosmos & Joker:

    Stort grattis!

  3. Jenny Widebeck:

    Grattis till fina prestationer 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: