Workshop, dag 1

Den här dagen började med att Birgitte gick igenom alla freestyleprogrammen, och lite nervöst var det såklart när det var min och Thyras tur att få kritik. Det blev verkligen en överraskning när Birgitte i pricip bara hade positiva saker att säga om vårat program och utförande.
 
Hon var väldigt imponerad av Thyras ålder, energi och arbetslust. Vi hade bra variation av rörelser och svårighetsgrad. Det blev plus i kanten för den så kallade solfjädern och hennes raka och snabba backande. Hon tyckte inte att jag tittade för mycket på Thyra eller att jag använde mycket handhjälper, som några andra fick kommentarer om.
 
Det var väl bara en grej som hon hade noterat som ett minus, och det var att Thyra ramlade av när hon skulle gå på mina fötter. Thyra har ju alltid varit trampig och stampig, och vi ska titta närmare på det imorgon och se hur jag kan få henne att stå still.

Eftersom att jag blev lite orolig över längden på programmet igår, men är värdelös på att prata engelska, så fick jag hjälp av Ida och Nathalie med att ställa den frågan, men Birgitte hade inte funderat något över det. Däremot tyckte hon inte att det var en nackdel om jag kunde förlänga programmet så att jag kunde visa upp mer.

Ida passade då även på att fråga om det var något speciellt som vi skulle behöva lägga till, men det var inget som Birgitte kunde komma på sådär direkt. Hon tyckte som sagt att vi hade bra variation, med avståndsarbete och rörelser där Thyra har ryggen mot mig och jag har ryggen mot henne.
 
Det kändes himla skönt att få så bra kritik! Vi fick även veta placering 1-3 i freestyle och HTM, och det visade sig att Thyra var bäst av de som är uttagna till EM-laget och blev 2:a totalt.
 
Efter genomgången av freestyleprogrammen gick vi ut och jobbade en stund. Birgitte gick igenom några enkla, men väldigt viktiga, övningar för hur man kan träna in en startrutin och hur man kan lära hunden att behålla fokus fram till startpositionen. Efter lunch gick hon igenom alla HTM-programmen innan vi gick ut och jobbade igen. Det blev mest HTM på eftermiddagen, men även det är ju väldigt intressant för mig nu…

24 augusti, 2013 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Workshop, dag 1”

  1. Ann-Sofie:

    Åhh det låter jätteroligt, jag ser fram emot nästa helg.

  2. anna at rocktassar:

    Wow, grattis grattis! 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: