Freestyle och HTM-tävling på Skövde-Tidaholm HU

Usch och fy vilken jobbig tävlingsdag det här blev. Äckligt varmt, och det kändes ärligt talat som att man klev in i en bastu när man gick in på planen. Jag orkade inte behålla fokus under varken Thyra eller Lhines program, så det blev flera missar med båda två. Thyra stannade upp en gång och undrade vad fasen jag höll på med egentligen, och Lhine tyckte det var jobbigt och blev klängig när matte inte var mentalt närvarande.

Under Thyras program fick jag skippa en del av min outfit för att inte riskera att få värmeslag. Thyra som var flåsig redan innan vi klev in på planen jobbade på otroligt bra i värmen, och såg nog helt oberörd ut. En hel del missar blev det som sagt, och några superbra poäng kände jag att det inte skulle bli. Poängen blev bättre än väntat, 24.85 som räckte till cert och en 3:e placering av 13 startande.

Domarna var inte alls överrens om det dom hörde och såg idag, utan den ena gav oss 26.10 poäng och den andra 23.60 poäng. Den som gav oss lägst poäng kommenterade att hon hade svårt att se tolkningen, vilken kunde bero på att hon inte hört låten innan, och sådana kommentarer har vi fått tidigare av domare som dömt oss två gånger. Då har de tyckt att låten passat oss bättre vid det andra bedömningstillfället…

Inför Lhines start visste jag inte riktigt hur jag skulle värma upp och kyla ner henne. Hela dagen hade hon suttit och laddat. När jag tog ut henne var hon halvt galen och jag hade nog behövt varva ur henne lite, men samtidigt ville jag ju inte köra slut på henne i värmen. Inne på planen var det varmt och jobbigt, och mina nerver strulade till det. Vi hade ju ett uppflyttningspoäng kvar till HTMIII-titeln.

Starten strulade, det kändes inte som att Lhine var med, jag orkade inte med tempot i låten och kom helt i otakt på flera ställen. En övergång blev jättestrulig och Lhine ville inte byta position så vi fick improvisera lite, vilket gjorde att nästa övergång blev lite klumpig. Jösses, programmet kändes som en enda röra och jag visste att det inte skulle bli något uppflytt.

Det dröjde innan resultaten kom upp, och under tiden blev jag haffad av den ena domaren som hade både det ena och det andra att säga om min insats. Fast jag kunde ju inte annat än hålla med. Någon sekund senare kom resultatet, och jag ropade glatt ”Vi klarade det!”. ”Ja, det är klart att ni klarade certpoäng. Det var jättesnyggt!” fick jag till svar av domaren. Vi pratade en stund till, och jag blev tillsagd att lita på min hund och räta på kroppen.

24.05 poäng fick vi idag, vilket alltså räckte till vårat tredje uppflyttningspoäng och titeln HTMIII! Jag är så himla glad att vi fick uppflyttningspoäng trots att jag trodde att jag strulat bort det.

Ingen jättebra tävlingsdag från min sida och inga poäng att hänga upp i julgranen direkt, men verkligen jättebra jobbat av Thyra och Lhine i värmen! Jag är väldigt stolt över deras insatser. Dom var mycket duktigare än sin matte, som uppenbarligen måste jobba mer på sin uthållighet i värmen.

3 augusti, 2013 | 6 kommentar »

6 kommentarer till “Freestyle och HTM-tävling på Skövde-Tidaholm HU”

 1. Sofia:

  Ja och matte var faktiskt duktig som faktiskt kom runt med båda sina hundar och erhöll HTMIII! Så sträck på dig och var stolt trots värmen var hemsk jobbig! Du vet vad du och hundarna behöver träna på!

  GRATTIS Sandra, du och dina flickor är så himla duktiga!!!

 2. Ann-Sofie:

  BRA kämpat i värmen o SUPERGRATTIS till titeln!!!!!
  Kram på Er <3

 3. Zandra, Lova & Lystra:

  Hurra vad ni är bra, grattis! 🙂

  Även om det känns som du gjorde ett dåligt jobb igår, så har du gjort ett grymt grund jobb som har hundar som håller ihop och presterar trotts att du inte är på topp. Och det är ju hur jäkla bra som helst att få ett sånt kvitto. Grattis till det också och den nya titeln. 🙂

 4. Hanna:

  Stort grattis 🙂

 5. Emma, Loke & Vilja:

  Grattis vad duktigt!! 😀

 6. Nathalie och Ayax:

  Supergrattis till titeln och till bra kämpat i värmen med båda tjejerna! I min julgran hade jag gärna hängt dom poängen, men vi har det ju lite mer struligt att få högre poäng 😛

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: