Freestyle och HTM hela helgen!

Hela den här helgen blir det träning med landslaget. Det är workshop i Linköping med Birgitte van Gestel från Holland imorgon och på söndag, och under kvällen startades helgen upp med en inofficiell tävling för alla i truppen. Upplägget var det samma som på officiella tävlingar, och vi blev bedömda av Birgitte och en svensk domare. Ditte var snäll och lånade ut sin träningshall så att vi kunde köra inomhus. De flesta mästerskapstävlingarna går ju inomhus, och efter sommarens alla utomhustävlingar är det ju bra att se hur hundarna funkar inomhus.

Thyra fick starta sist eftersom hon löper, och dessutom ha trosor på sig för att inte fläcka ner mattan med goda dofter. Det fnissades åt Thyras fina trosor när hon klev in i hallen, och Birgittes kommentar var ”I like the dog’s outfit!”. Thyras trosor lättade helt klart upp stämningen och min känsla när vi skulle kliva in på planen.
 
Vi satte programmet jättefint! Thyra var lite speedad och vi hamnade före musiken. Jag tänkte att vi skulle hinna med två hopp till, men då talade Thyra med ett skall om att jag gjorde fel. Det var det enda skallet, trots att hon var så himla taggad. En enda fjuttig liten miss blev det, när Thyra backade för snävt runt mig och istället snurrade runt sig själv.
 
Fast nu höll jag på att glömma en sak, som fick alla att börja fnissa igen. När jag och Thyra gick sidleds mittemot varandra på avstånd så satte sig Thyra plötsligt ner. Hon var väldigt besvärad av trosorna och försökte få av sig dom. ”Jag vill inte ha dom här på mig längre!”. Hon såg bara för rolig ut. Det blev ett kort stopp, men sen jobbade hon vidare igen.
 
Imorgon ska det bli spännande att se vad vi fick för poäng och kommentarer. Jag vet ju redan att vi måste jobba bort två hjälper, men som jag inte lyckats få till än. Hoppas Birgitte har smarta lösningar på det. Sen är det nog så att jag måste förlänga programmet, för vi fick nämnligen frågan efteråt hur långt programmet är. Det är 3.04, och på mästerskap behöver det vara 3.30-4.00…

23 augusti, 2013 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Freestyle och HTM hela helgen!”

 1. Ann-Sofie:

  Kul att ni hade bra känsla o skoj på plan. Spännande att läsa mer i morgon.
  Ha de bra!

 2. Nettan:

  Känns lite konstigt att vi inte ska vara tillsammans denna helg. Kommer nog att sakna er litegrann, men ha det så roligt och Stort Lycka till! så hörs vi.

 3. anna at rocktassar:

  Åhh, va skönt att få gå in med den upplättade stämningen… 🙂 Älskar verkligen ert program!

  Duktig hon är som arbetar så bra trots att hon löper.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: