Ett stort tack till Hund & Kattdoktorn!


Thyras version av en puss, med tänder och sedan en nysning efteråt.

Idag har jag och Thyra varit på Hund & Kattdoktorn i Söderköping, där Thyra skulle få sin första spruta mot leptospiros och bli chipmärkt. Ett veterinärbesök som skulle gått på ett par hundralappar, men som de var snälla och sponsrade oss med!
 
Jag var lite orolig inför veterinärbesöket, då jag upptäckte en stor knöl vid knäet på Thyras vänstra bakben i lördags. En knöl som uppenbarligen irriterat Thyra då pälsen var röd och lite avgnagd. Jag bad veterinären titta på den först, och berättade att jag först hoppats på att det var ett insektsbett men att jag inte hittat något hål och att svullnaden inte gått ner något särskilt.
 
Veterinären kunde lugna mig direkt. Han hittade ett bett efter en fästing. Så himla skönt att det inte var något värre! Jag ska tvätta knölen två gånger om dagen och hålla koll på den.

Vaccinationen och chipmärkningen gick snabbt och lätt, och även kanylen som chipet först in under huden med är stor och otäck så märkte jag ingen reaktion hos Thyra. Hon stod så snällt på bordet och var helt oberörd efteråt.

Om ett par veckor ska vi tillbaka för att ta den andra sprutan mot leptospiros, och sedan är Thyra redo inför vår EM-resa!

30 augusti, 2013 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Ett stort tack till Hund & Kattdoktorn!”

  1. Linnéa:

    Vad spännande med EM 😀

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: