Fyra och en halv timmes träning

När man inte träffats och tränat ihop på flera veckor så måste man ju försöka ta igen tiden man missat, eller? Som rubriken redan avslöjat så blev det ett långt träningspass idag tillsammans med Nathalie och Ayax. Vi tränade förståss inte så länge, utan först åt vi lunch i gräset och sedan gjorde Ida oss sällskap, och vi tittade på när hon tränade med Monster och Harry.

När Ida var tvungen att åka igen så satte jag och Nathalie igång med träningen. Jag började med Rhiva, och vi visade upp vårat FS II-program. Det blev några stop och en jättemiss. Det kändes inte som att Rhiva var med, men det kan ju dels ha berott på att jag tvättade öronen med Epi-Otic imorse. Tydligen ingen jättebra idé, för hon blev jätteröd i öronen och på öronlapparna, stackaren.

Efter en stunds diskuterande kring det som Nathalie fick se idag så kom vi iallafall fram till att det är dags att lägga om träningen samt att belöna upp vissa delar. Köra korta bitar med mycket belöning. En ny start kom Nathalie på åt oss också för att få lite mer varation och minska risken för att domarna ska tycka att det är för mycket upprepningar.

Efter att Nathalie kört ett pass med Ayax så var det Lhines tur. Vi körde lite blandade positioner och visade upp de nya positionerna och riktningarna vi jobbat med senaste månaden. Lhine var superduktig och galet glad. Idag kände jag att hon jobbade för att hålla positionerna, och inte bara hängde med.
 
Sedan körde Nathalie ett pass igen medan jag funderade på om jag skulle köra ett kort pass med Rhiva igen eller om Thyra skulle få träna lite. Det fick bli ett kort pass med båda två. Thyra fick träna på att gå i sidleds runt mig, och sen blev det lite andra rörelser hon kan bara för skojs skull.

Rhiva fick träna på den biten som inte funkade under det första träningspasset, och efter en stunds vila funkade det bättre. Kanske att hon suttit och blivit lite avundssjuk när de andra jobbade. Det är ju också något att tänka på, att hon inte alltid ska få börja. Utan att jag kör någon av de andra först, sedan ett kort pass med Rhiva, någon av de andra igen och till sist ett kort pass med Rhiva igen.

Efter fyra och en halv timme ute på hundungdom stack det rejält i ögonen av trötthet, samtidigt som jag ville ut och träna igen! Fast jag får hålla mig till söndag, för imorgon blir det vilodag för hundarna.

19 juli, 2013 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: