Full fart i värmen

Idag på förmiddagen åkte jag, Lenny och hundarna till hundhagen. Det är länge sen vi var där sist, och jag som skulle åka dit ett par gånger i veckan och låta Rhiva springa lös… Aja, idag blev det iallafall av! Det blir nog fler besök i höst, när det inte är lika varmt. Då kan hundarna ligga i bilen medan jag jobbar, och så åker vi dit efter jobbet.

Rhiva hade bråttom ut ur bilen idag, hon visste ju så väl vad som var på gång. Det blev full fart när jag kopplade lös henne och gav frikommando, men huvudet var ändå med och hon vände direkt på varje inkallning. Hon hade även bra koll på att matte kan försvinna, och hittade mig snabbt när jag försökte gömma mig bakom det höga gräset eller lade mig platt på marken.

Det var riktigt hett idag, så det tog inte lång tid innan tungan blev lång. När jag och Lenny satte oss i skuggan, så lade sig Rhiva vid vattenskålen. Gick jag iväg så låg hon kvar vid skålen tills hon tyckte att jag var för långt bort, och då kom hon springandes.

När det inte verkade finnas någon galen energi kvar i Rhiva så gick jag och hämtade Thyra och Lhine också. Lite extra energi brukar Rhiva få då, och jagar efter dom, men idag gjorde hon bara ett försök att terrorisera Lhine – som blev jättesur och jagade efter Rhiva istället.

Rhiva fick vara kopplad en stund, och så lånade jag bollkastaren som hängde i ett träd och kastade lite boll med Thyra och Lhine så att dom blev tvunga att röra på sig i lite högre tempo. Sen när alla var varma och flåsiga tog vi en promenad runt hagen så de fick varva ner innan vi åkte hem.

18 juli, 2013 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: