Freestyle och HTM-tävling på Linköpings HU

Hela helgen har det varit tävling på Linköpings hundungdom, med dubbla starter i klass I-II och trippla starter i klass III. Thyra var anmäld till en start i FS III, Lhine till samtliga starterna i HTM III och Rhiva till båda starterna i FS II.

Igår var det dubbla starter i HTM, och för mig och Lhine blev det alltså debut i klass III! När vi var på väg ut till hundungdom var jag lite nervös, men väl på plats så kändes det bara roligt och spännande att få prova och se vad vårat program skulle räcka till. I den första starten blev det lite trassel på några ställen, och ett par gånger försökte Lhine byta position och tryckte in huvudet mellan mina ben. Det blev ingen uppflyttning, men ändå 22.85 poäng och en 4:e placering av 9 startande.
 
Till den andra starten skärpte jag till mig lite, och såg till att hålla ihop benen mer samt vara tydligare inför positionsbytena. Det kändes mycket bättre, och poängen höjdes till 23.65 vilket räckte till vår första uppflyttning i klass III och en 5:e placering av 10 startande!

Idag var det dubbla starter i freestyle, samt en start i HTM III. Jag och Thyra gick ut först av alla, och det kändes faktiskt bra att få göra det. Thyra kändes väldigt samlad och fin, och var knäpptyst genom hela programmet! Tre små missar blev det, men jag gjorde ingen grej av det så den ena syntes nog inte ens. Det kändes skitbra rent ut sagt när vi satte oss ner i vår slutposition!

Poängen från domarna var väldigt jämna, och det skiljde bara 0.30 poäng emellan dom. Kul när de tycker så lika! 26.15 poäng blev det, vilket även gav klassvinst av 11 startande och vårat trettonde cert!

Sedan var det då dags för Rhivas debut i FS II. Det kändes ju lite sådär, men när vi ändå var där och hade betalt för våra starter så tänkte jag att det kunde vara värt att prova. Första halvan av programmet gick bra, men Rhiva var inte med mig riktigt och jag fick hjälpa henne ganska mycket genom rörelserna. Ena domaren gav oss uppflyttningspoäng, men inte den andra så det blev blygsamma 22 poäng.

I den andra starten gjorde jag ett litet stopp när hon missade en rörelse, men annars så kändes det lite bättre. När det var dags för hopp över fiolsträngen så fortsatte Rhiva framåt ut mot publiken, och satte tassarna utanför ringbandet innan jag hann ropa tillbaka henne… så det blev en disk. Det kändes lite trist, när den domaren som gav oss lägst poäng på den första starten var utbytt mot en annan. Hade ju varit intressant att se vad den nya domaren hade gett för poäng.

Ingen jättebra debut, men det hade jag väl inte förväntat mig heller med tanke på den senaste veckans träning. Hur vi gör nu vet jag inte riktigt. Några dagars träningsvila blir det iallafall. Sedan får jag fundera på om vi ska vänta lite innan vi startar klass II igen, om vi behöver göra om programmet eller om det kanske är så att vi behöver en annan låt. Den vi har nu är det inget drag i, och det kan ju vara så att Rhiva tycker att det är tråkigt…

Lhine som suttit i bilen och väntat hela dagen blev jätteglad när det äntligen var hennes tur. När det var två hundar kvar före oss värmde vi upp med några positionsbyten och stegförflyttningar. Lhine kändes väldigt pigg och taggad! Inför dagens start hade jag ändrat hur vi skulle röra oss på planen i början av programmet, efter tips från en av gårdagens domare. Det blir lite luft mellan oss i sidoförflyttningen i position två, och det är dumt att visa domarna.
 
När vi ställde oss i startpositionen kände jag mig helt borta och kom inte ihåg hur jag hade gjort på banvandringen, men det var bara att köra och hoppas att jag skulle komma på det under vägen. Rätt väg blev det, och bra gick det också! I slutpositionen höll Lhine på att explodera av glädje och hoppade upp på mig. ”Matte, vi gjorde det!”.
 
24.40 poäng blev det idag, med en 3:e placering av 7 startande och vår andra uppflyttningspoäng! Jag är så himla nöjd med vår debuthelg i klass III, och placeringarna blev verkligen över förväntan. Vi är ju fortfarande bara nybörjare och det finns mycket vi kan göra för att förbättra programmet.

28 juli, 2013 | 7 kommentar »

7 kommentarer till “Freestyle och HTM-tävling på Linköpings HU”

 1. Ann-Sofie:

  Ni är helt fantastiska alla tjejerna o du ska se att lilltösen snart är på G igen. Stort Grattis till alla fina framgångar ☆☆☆

 2. Zandra, Lova & Lystra:

  Stort grattis till helgens alla framgångar! 🙂

  Jag är imponerad över din fantasi till att komma på så många program och hur vältajmat allt känns. Också väldigt imponerad över Lhines uthållighet. Så kul att se. 🙂

 3. Anna @ Rocktassar:

  Stora stora grattis till alla dina resultat! Ditt och Thyras program är så fantastiskt, det går inte att sluta titta på er! <3 Lhines HTM III-debut var ju strålande, ni jobbar så himla fint! O slutet på tredje starten var ju helt underbar 😉 O Rhivas program tycker jag också var spännande, kul med lite nytt 🙂

  Sen är ju din prestation cool! Fattar inte hur du har nerver till att tävla tre hundar i olika program på samma helg. Fränt!

  Tack för helgen, jättekul att ses och prata! 😀

 4. Malin, Sinus och Unik:

  GRATTIS, så duktiga ni är 😀

 5. Jeanette, Sly, Maya & Joy:

  Stort Grattis!!! 🙂

 6. Anna med flock:

  Grattis till fina prestationer i helgen!
  Jag gillar verkligen ditt och Lhines htm program, rent, snyggt och prydligt!!

 7. Erica:

  Ni är jättefina, tycker ni har en sån elegans i era program!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: