Så tokigt det kan bli

Igår var det avslutning på apporteringskursen, men för min del blev det ett besök på jourmottagningen istället för sårtvätt och omplåstring efter att Rhiva bitit mig i ett finger. Det blev även en anitbiotikakur på 10 dagar och så har jag sjukskrivit mig från jobbet en vecka.

Rhiva är ju galen i vatten, och att jaga efter vattnet från vattenslangen tycker hon är sjukt kul. Hon har länge önskat sig en vattenspridare, men våran uteplats är lite för liten för det. Igår köpte jag iallafall en pistol till vattenslangen, då det är lite bökigt att klättra in och ut genom badrumsfönstret varje gång vattnet ska sättas på eller stänga av.

Efter att jag varit ute och tränat med Lhine och Rhiva så satte jag dit pistolen och så fick Rhiva leka med vattnet en stund. Jag var slemmig och flottig om händerna efter träningspassen, så när vattnet ändå var igång tog jag och sköljde av händerna. Smack! Rhiva klipper mig rakt över ringfingret på högerhanden, och det gör så jävla ont att det känns som att hon bitit av fingret.

Fingret satt som tur var kvar när jag öppnade vänsterhanden som jag höll över högerhanden medan jag svor över hur ont det gjorde. Lenny kom utfarande och undrade vad vi höll på med, och fick klappa om Rhiva under tiden jag gick in och sköljde av handen.

Fem hål blev det runt leden på ringfingret, men när händerna vad tvättade och torkade så funderade jag inte på så mycket mer än hur fingret skulle se ut under morgondagen. Efter en stund ringde Mathilde och undrade om jag och Rhiva tänkte komma ner tidigare idag till apporteringskursen för att gå en promenad, men jag sa att vi inte skulle komma alls eftersom Rhiva bitit mig i fingret.

Mathilde var omtänksam och frågade när jag senast tog stelkrampssprutan och förslog att jag skulle ringa till sjukvårdsrådgivningen och se vad dom hade att säga, så när vi hade lagt på ringde jag dit. Jag trodde väl mest att jag bara skulle få råd om hur jag skulle tvätta bitsåren, men dom bokade in mig direkt till jourmottagningen.

Med en bomullspad indränkt i klorhexidin omlindat av plastfolie, för att det inte skulle torka direkt, så åkte jag och Lenny till jourmottagningen. Kändes lite fånigt att komma in där med mitt lilla finger, men jag fick som sagt såren tvättade och fingret inpackat i en liten strumpa, en antibiotikakur och rådet att vara rädd om fingret och akta det för bakterier och smuts.

I mitt jobb ingår en massa bakterier och smuts, plus att jag är högerhänt, så nu blir det ett par slappa dagar här hemma. Det är ju skönt att det är fint väder ute, så jag kan passa på att få lite färg.

4 juni, 2013 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Så tokigt det kan bli”

  1. Carin,Cosmos & Joker:

    Oj då låter inget vidare. Hoppas det läker fort! Krya

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: