Pyssel och pill

I skrivande stund känns HTM:en med Lhine hopplös. Jag vet vad vi behöver träna på, men vet inte hur jag ska göra för att det ska bli rätt. I stegförflyttningarna åt vänster i position fem, d.v.s fotposition på höger sida, så tänker hon alldeles för mycket bakåt. Istället för att flytta sig rakt åt sidan, så tar hon steg snett bakåt. Hon går då ur position och blir sned.

Jag har försökt belöna långt fram, till och med så att hon har fått ta kliv fram för att nå belöningen, och därefter själv tagit ett steg fram för att hon inte ska behöva backa tillbaka in i position, men hittills har inte det gett nånting. Håller jag ut min högerarm så flyttar hon sig rakt åt sidan, men förmodligen så ses ju det som en handhjälp på tävling.

Sedan har vi position två, där Lhine står framför mig med nosen åt höger, där hon släpper och hamnar långt bak när jag hoppar i sidleds. Det problemet tror jag dock är mycket lättare att lösa, genom att helt enkelt ha en externbelöning i den riktningen som vi rör oss. Jag fick även det enkla och smarta tipset att göra som i fotgåendet, d.v.s flygande starter istället för att starta från stillastående.

Även i position tre, omvänd fotposition på höger sida, så kan ju Lhine släppa lite när jag rör mig bakåt, men även där kommer jag prova att vi rör oss mot en externbelöning.

Det största problemet är som sagt stegförflyttningarna åt vänster i position fem, men jag har några idéer om vad vi kan pyssla med för att hon ska flytta sig rakt. Bland annat så har vi idag jobbat med att göra stegförflyttningar nos mot näsa. Sen har jag även tänkt försöka lära Lhine att ställa sig nära olika föremål för att bota hennes närkontaktsfobi. Förmodligen lättare sagt än gjort, men värt ett försök.

9 juni, 2013 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Pyssel och pill”

  1. Gabbi, Edwin & Nixon:

    JEPP vi lever, jag har fortfarande följt lite bloggar ändå men inte orkat fixa min egen 😉 Grattis till alla era framgångar det sista :)!!!!!

  2. Anna @ Rocktassar:

    Har du provat planka? Som target? Att du tränar in att Lhine står med framtassarna på en planka, och därifrån förflytta sig sidleds? Sen kan du placera ut dig var du vill för att träna alla olika positioner, men då kan du ju stå på hennes vänstra sida och utan handhjälp få henne till raka förflyttningar.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: