Lite träning varje dag…

… eller nästan iallafall.

Trots att musikletandet ibland skapar onda tankar och känslor om freestyle och HTM så har jag världens träningssug just nu. Det blir dock bara korta träningspass eftersom att det tar sin lilla tid att träna med tre hundar. När jag varit ute med en så väntar de andra på sin tur, och jag vill ju inte vara orättvis och låta dom bli besvikna.

Med Rhiva håller jag på och lär in flera nya rörelser, så pass många att jag får välja ut vilka vi ska träna på för att inte röra ihop alla på en gång. Inga avancerade grejer, utan vanliga rörelser som man ser i de flesta program. Superkul är det iallafall att hålla på och pilla med en massa nytt!

För Lhines del är det inlärning av tre nya positioner som gäller just nu. I klass I och II använde vi fem positioner, och i klass III behöver man ungefär sju stycken. De nya positionerna vi jobbar med är åtta och tio. Det har gått mycket lättare än väntat att få in Lhine i åttan med handtecken, men så ska hon lära sig att hitta positionen på enbart röstkommando också… och att hålla den under rörelse.

Position tio är en av mellanpositionerna, med rumpan framåt, och i den jobbar hon riktigt fint. Tydligen ingen större skillnad från position nio enligt Lhine. Skönt att kunna få en position gratis så att säga. Men även där måste vi jobba mycket på att hon ska kunna hitta positionen på röstkommando.

Thyra och jag använder ett svärd som target i två rörelser i vårat nuvarande program. Tanken är såklart att banta bort targeten, och det är delvis vad vi pillar med just nu. Den ena rörelsen tycker Thyra är väldigt svår, så där har jag använt targeten som en hjälp. Den andra rörelsen tror Thyra att hon kan jättebra själv, men det blir inte så bra alla gånger, så där har jag istället använt targeten för att bromsa och hålla ihop henne. Men som sagt, targeten ska bantas bort så att den iallafall inte blir så tydlig.

24 juni, 2013 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Lite träning varje dag…”

  1. AC:

    Ja det blev ett gäng 😀 Tyvärr bara två tikar, tikägaren ska ha en och jag ska ha en så de övriga som stod i kö får tyvärr ingen nu 🙁

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: