Freestyle och HTM-tävling på Bollebygds BK, dag 2

Borta bra, men hemma bäst och nu är vi äntligen hemma igen efter en väldigt bra tävlingshelg! Två av mina önskningar inför den här helgen gick i uppfyllelse, och idag blev det full pott kan man säga.

Omvänd ordning, så att freestyleklasserna gick först idag. Det blev lite strul med musiken så jag och Thyra fick vänta en stund i vår startposition, men när musiken väl kom igång så var Thyra med på noterna direkt. Hon fuskade på ett ställe och hoppade över snurren hon ska göra innan bakåtslalomen, och sen gjorde hon en liten väl stor snurr på ett ställe, men annars var känslan mycket bättre idag.

I glädjen av att Thyra backade ut ordentligt och vände som hon skulle, vilket vi missade igår, så tappade jag bort mig i musiken och fick improvisera lite. Det blev lite mera skall idag, tre stycken jämfört med ett eller två igår, men idag hade jag bestämt mig för att inte vara nervös över det eftersom att det just nu bara är där hon skäller och det är ganska lätt att få henne att tystna igen.
 
25.80 poäng blev det idag, vilket gav oss vårat tolfte cert och det räckte även till klassvinst av fjorton startande! Med de poängen höjde vi våra lägsta poäng på listan för Årets freestylehund ganska så rejält, då detta blev vårat tredje högsta poäng i år.
 
Lhine var väldigt taggad inför sin start, men så blev det strul med musiken igen. Skivan började hacka, men vi fortsatte att köra och musiken startades om snabbt igen. Tyvärr så fortsatte det att hacka, så vi fick gå av planen en liten stund medan skivan torkades av.

Trots att Lhine fick några små godisbitar utanför planen innan vi ropades in igen så var hon helt säker på att det var dags för belöning, så hon var lite het när vi startade om. Lhine var superduktig idag med, även om hon fuskade och ville börja backa runt mig lite för tidigt i mitten av programmet. Sen så var jag lite sen vid två positionsbyten, men det behövdes inga extra kommandon eller handhjälper.

Precis som igår så satte Lhine vårat svåraste byte, från position fem till position tre jättesnyggt och höll den fint hela vägen. Det kändes bara så himla bra när Lhine ställde sig i slutpositionen, och när vi sprungit av planen tog Lhine kopplet som belöning medan vi fortsatte bort till tältet för att hämta helgens lyxiga belöning – kattmat på påse!
 
Det blev uppflyttning och klassvinst med 25.30 poäng, och därmed fick Lhine titeln HTMII! Även idag räckte poängen till klassvinst, och Lhine nu går upp i ledningen på listan för Årets nybörjare HTM! Den tidigare ledaren har två resultat från klass III, som ger mer poäng, så det känns jättehäftigt att Lhine nu ligger i toppen med tre resultat från klass II och ett från klass I.

Vilken helg det blev, jag är så himla nöjd! De två önskningarna jag hade var att Thyra skulle höja sitt lästa poäng på listan för Årets freestylehund samt att Lhine skulle åka hem med en ny titel – och som sagt, båda önskningarna blev uppfyllda!

Hundarnas protokoll samt filmer från Lhines starter kommer i veckan.

16 juni, 2013 | 6 kommentar »

6 kommentarer till “Freestyle och HTM-tävling på Bollebygds BK, dag 2”

 1. Nathalie och Ayax:

  Så himla roligt! Stort grattis och sjukt bra jobbat!! Vi är inte lite avis här hemma 😉

 2. Anna @ Rocktassar:

  Wow, grattis!! Vilken strålande helg! :))

 3. Anna med flock:

  Grattis, fasiken vad bra jobbat 🙂

 4. Ewa & Qaxi:

  Stort grattis! Vilken helg! 🙂

 5. Elaine:

  Ni går från klarhet till klarhet – GRATTIS! 😀

 6. Jenny:

  Grattis till helgens resultat! Du och dina vovvar är så imponerande!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: