Cykeltur med alla tre

Ja, igår provade jag att för första gången cykla med alla tre på en gång. Det kändes helt ärligt inte som en jättesmart idé, men det gick mycket smidigare än väntat. När vi mötte en bil så var det inte bökigare att få stopp på tre hundar än på en.

Thyra och Lhine fick springa lösa och Rhiva fäste jag med kort koppel i baggenbältet, med fästet åt höger. Eftersom att Rhiva gärna vill springa på ordentligt i början, verkligen tar i när vi ökar till galopp emellanåt, och inte hunnit lärt sig stoppkommandot än så behöver jag ha händerna fria så att jag kan använda handbromsen. Att få stopp på henne när jag hade kopplet i handen var inte helt lätt…
 
Nu när jag har henne i baggenbältet kan hon ju i princip dra hur mycket hon vill när vi stannar, eftersom att bältet dämpar och jag kan hålla emot med hela min kroppsvikt. Drar hon åt sidan medan vi cyklar så märks det knappt, och när hon galopperar kan jag lägga på motstånd genom att bromsa lite lätt och låta henne dra cykeln.
 
Thyra sprang nästan hela tiden jämnsides med mig och Rhiva, eller straxt framför, medan Lhine höll sig några meter bakom oss. Hon tyckte väl inte att jag var klok som lät odjuret få följa med och höll sig på ett säkert avstånd från ett eventuellt kaos. Men som sagt, det blev inget kaos utan en väldigt trevlig cykeltur i kvällssolen.

21 juni, 2013 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Cykeltur med alla tre”

  1. Emma, Sasha & Arya:

    Haha, det var modigt av dig! Smart med baggenbältet, jag måste nog investera i ett sånt tror jag…

  2. Jinny Balogh:

    Jag är grymt imponerad! 🙂

  3. Anna @ Rocktassar:

    Gosh, du är modig du! 😉

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: