Kalasdagar

Igår fyllde jag år, så vi har haft gäster här både igår och idag. Jättekul tyckte Lhine som har fått vara med och umgås, medan Thyra och Rhiva fått vara i sovrummet. De fick vara med en liten stund igår efter maten, och det gick ju som väntat – Rhiva rev allt.

När mina föräldrar, lillebror, moster med sambo och mormor var här så bjöds det på varm smörgåstårta med två olika fyllningar och till efterätt blev det tårta, självklart hemmagjord. Vaniljkräm, skivade bananer och grädde i första lagret och rivenmandelmassa och glasskräm i andra lagret. Spacklad med smörkräm som jag smaksatt med kakao, och täckt och dekorerad med sugarpaste som jag färgat själv och smaksatt med bananessens.

Ville inte att tårtan skulle vara varken vit eller gul, så den fick bli gulmelerad. Tycker det blev snyggt! Som grädden på moset provade jag att göra gelé att hälla över bananerna så att inte de skulle bli bruna och fula, och det blev både bra och gott.

Det blev både bröd och fyllning kvar så att jag kunde göra en till varm smörgåstårta, så det blev en god repris idag när Lennys föräldrar och syster med sambo kom för att fika. Dagens efterrätt fick dock bli en fuskvariant. Färdiga marängbottnar med vaniljglass, grädde, riven choklad och skivad banan. Mums!

Någon hundträning har inte hunnits med de här två dagarna, men hundarna har blivit trötta i huvudet ändå och varit väldigt lugna och bekväma när gästerna åkt hem. Imorgon är det dock dags att ta upp träningen med alla tre igen. Freestyle, HTM, lydnad och rallylydnad. Allt på en gång!

1 maj, 2013 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Kalasdagar”

 1. Elaine:

  Mmm ser god ut! 🙂 Minns du frågade mig om glasskrämen, men den har jag aldrig ens smakat vad jag vet. Hur gör man den?

 2. Ann-Sofie:

  Proffskonditor vetja 🙂
  o Grattis här också!

 3. Ingela, Zeb, Indy:

  Grattis! Och vilken fin tårta! =)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: