Härliga timmar på hundungdom

Idag var det dags för träning tillsammans med Nathalie och Ayax på hundungdom. Vi plockade upp dom vid 17.30 och sedan åkte vi inte hem förrän drygt fyra timmar senare. På vägen ut stannade vi till för att köpa lite mat och fika, som vi smaskade i oss sittande i gräset. Hur härligt som helst.

Thyra och Rhiva fick köra igenom sina program, en liten bit i taget med belöning emellan, medan Lhine fick jobba med HTM-positioner. I position fem, d.v.s vanlig fotposition på höger sida, har det dykt upp ett stort problem när vi rör oss i sidled åt vänster. Av någon anledning tänker Lhine bakåt, och så fort jag flyttar mitt högerben så tar hon ett steg bakåt. Det är ju inte okej, utan hon ska ju hålla samma position hela tiden fast att vi rör oss åt olika håll.

Hur jag ska få ordning på det problemet vet jag inte riktigt. Eller jo det vet jag väl, och lösningen jag funderar på är att skaffa en planka som hon får ha framtassarna på. Jag måste bara få arslet ur och få tag på en planka. Den kommer ju vara användbar i alla positioner där hon ska jobba i sidled. Både på vänster och höger sida, framför, bakom och i mellanpositionerna.

Rhiva fick vänta länge på sin tur, nästan två timmar, så hon var bra sugen när det var hennes tur. Innan jag samlade ihop henne var jag smart och stoppade på mig en tub laxpastej, istället för att ha små korvbitar som belöning. De slinker ju ner i magen på mindre än en halv sekund.

Alla fyra tassarna var nog inte i marken samtidigt en enda gång, men Rhiva kändes ändå väldigt samlad och var superduktig! Vi har nog inte tränat freestyle sedan tävlingen i slutet av mars, men alla rörelser och övergångar flöt på jättefint. När vi kört igenom alla rörelser blev det en lång belöningsstund innan Rhiva fick hoppa in i bilen igen. Jag hade velat träna mer med henne, men det kunde ju inte gått bättre än det gjorde så jag höll mig till planen jag hade från början.

7 maj, 2013 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: