Freestyle och HTM-tävling på Märsta-Sigtuna BK

Imorse ringde klockan sjukt tidigt, nämnligen 03.00, och två timmar senare plockade vi upp Nathalie och Ayax för vidare färd mot Märsta-Sigtuna där vi skulle tävla freestyle och heelwork to music. Jag hade anmält alla tre, och det var på grund av Rhivas start i FS I som vi var tvunga att åka så himla tidigt, men det var det helt klart värt!

Rhiva var först ut, och vi gjorde vår tredje start i FS I och hade alltså chans på diplom. Innan start tog vi en promenad och körde igenom några av våra rörelser, och när det började närma sig vår tur så satt vi utanför planen och bara tog det lugnt. Rhiva kändes något dämpad idag, jämfört med hur hon brukar vara, men det var väldigt varmt redan tidigt på morgonen.

Hon jobbade på fint ändå, och det enda var att hon missade två snurrar. Som belöning blev det en stunds kampande när vi kommit av planen. Det hade hon gjort sig förtjänt av! En 2:a placering blev det idag, med 25.70 poäng, uppflyttning och därmed fick Rhiva sin första titel, FDI! Det är en väldigt jämn poängserie vi haft i FS I, 25.65, 25.80 och 25.70.

Sen var det dags för Thyra i FS III. Vi körde igenom några delar av programmet en stund innan det var dags för start, och sedan gick jag och duschade av henne med kallt vatten och lät henne ligga och vila i skuggan. Vi hade startnummer två, och jag har faktiskt börjat uppskatta att ha ett tidigt startnummer. Det började bra, men så kom skallen. Provade att lägga henne ner, men det hjälpte inte. Jag blev lite stressad, och skyndade på till nästa rörelser för att få tyst på henne, så det blev hemskt otajmat.

Thyra tystnade till slut, och resten kändes fint, även om jag kommit av mig lite i tajmingen. Kände mig väl sådär halvnöjd efteråt, men belönade henne rejält utanför. Även hon fick en stunds kampande, och jag har tänkt köra med superbelöning efteråt för att se om det kan göra någon skillnad inne på planen eller om hon helt enkelt blir ännu mer speedad av det.

Vi fick en massa fina kommentarer efteråt, och när jag tänkte efter så hade vi nog faktiskt satt varenda rörelse utan stopp eller extra kommandon. Dessutom fick jag positiva kommentarer om min hållning på planen. Väldigt skönt att höra. Dagens resultat blev nästan som en chock, vi vann klassen med hela 26.50 poäng och fick vårat åttonde cert! 9.2 poäng på utförandet!

Nathalie och Ayax startade också i FS III, och kom 2:a efter mig och Thyra med 25.00 poäng och fick sitt andra cert! Så himla roligt!

Efter att aktivt suttit och väntat på sin tur i närmare sex timmar, och varvat upp i komposthagen när jag tävlat med de andra, var det till sist Lhines tur att få göra sin start i HTM I. Trots en iskall dusch nästan precis innan vi skulle in så kändes hon trött. Jag började själv bli trött, så jag orkade själv inte göra mina rörelser hurtigare för att få upp Lhines tempo.

I slutet av programmet gick jag åt fel håll och när jag försökte vända rätt så hängde inte Lhine med, så det var bara att fortsätta åt fel håll och missa en rotation. Det kändes långt ifrån lika bra som våra starter i Linköping, men hon hade ju gjort sitt bästa och belönades med korvregn efteråt.

När Nathalie berättade vad vi fått för poäng så trodde jag inte mina öron, hela 27.40 poäng! Det blev såklart uppflyttning och räckte till klassvinst, med 2.10 poängs skillnad till 2:a placeringen, och därmed fick Lhine titeln HTMI!

Det var verkligen en glad bil som åkte hem efter en lång dag! Fyra uppflyttningar, varav två cert, två klassvinster, två andra placeringar och två titlar!

10 maj, 2013 | 12 kommentar »

12 kommentarer till “Freestyle och HTM-tävling på Märsta-Sigtuna BK”

 1. Annika:

  GRATTIS!!! Ni är helt otroligt duktiga och en sån inspiration! Dessutom blir får jag ståpäls när jag ser den lycka dina hundar utstrålar!! Fantastiskt! <3

 2. Cissi o goldentrion:

  Stort grattis till superfina resultat!! Vad duktig ni är.

 3. Ann-Sofie:

  Såååååå snyggt med både Thyra o Lhine (missade tyvärr Rhiva) o DU har fått såååååå mycket utstrålning o hundarna är HELT makalöst bra. En fröjd att se Er ♡♡♡

 4. Lise-Lotte Rocky & Sigge:

  Helt otroligt! Du och dina hundar dominerar ju vart ni än visar er! Så fantastiskt duktiga! Grattis!

 5. Zandra, Lova & Lystra:

  Vilken häärlig dag! titlar, klassvinster och uppflyttningar. Stort mega grattis från oss i Kungsör! vi är så imponerade! 🙂

 6. Jeanette, Sly, Maya & Joy:

  Strongt att prestera så bra med alla tre! STORT GRATTIS!!! 🙂

 7. Emma, Loke & Vilja:

  Stort grattis! Vad duktiga ni är !! 🙂

 8. Hanna:

  F A N T A S T I S K T! Stort grattis 🙂

 9. Anna @ Rocktassar:

  Men gud! Ni är ju helt…. ja, vad ska man säga? Fantastiska, makalösa, underbara… Orden räcker som nästan inte till längre <3 Ni är verkligen "team" att se upp till! 🙂

  Bara, WOW!

 10. Linda:

  Lite sent med ett stort grattis till superfina resultat!!

 11. Maria:

  Grattis! Vad duktiga ni är! 😀

 12. Malin, Sinus och Unik:

  STORT GRATTIS, bra jobbat 😀

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: