Testat lösrullarna

I förra veckan högg jag till ett par lösrullar av den gamla trasiga vattenslangen, som är tejpad på femtioelva ställen och läcker både här och där. Det blev dock inte mer träning med dom än att Rhiva fick plocka upp dom från köksgolvet ett par gånger, men igår och idag har hon fått hämta dom hos husse. Igår gjorde vi det jättelätt i köket, och idag har vi provat utomhus.

Två enkla övningar på gräsplanen utanför, och Rhiva fick ha lina på sig ifall att hon skulle få för sig att hon skulle ta rullarna och fara iväg. Först satt Lenny mitt på gräsmattan och höll ut en rulle i taget som hon fick hämta. Rhiva satsade för fullt trots det korta avståndet, sprang rakt in i husse och fick tag på lite mer än bara rullen… ”Fan, hon springer ju rakt in i mig”. ”Aj fan, hon bits ju!”.

När Rhiva greppat rullarna ropade jag på henne och så bytte vi rulle mot laxpastej. Var förresten och köpte fyra nya tuber idag, och Rhiva såg ut att tänka ”Åh, dom är mina! Allihopa!” när jag visade vad jag kom hem med.

Efter att alla rullar blivit hämtade så fick Lenny sätta sig bakom ett träd och hålla ut rullarna. Ökade avståndet lite och hade även is i magen och väntade med att kalla in henne, och när inget kul hände ute hos husse så kom hon glatt farandes och satte sig framför mig. ”Här är den, ge mig lax!”. På det sista skicket gick vi ut på ungefär 50 meter och så kopplade jag loss Rhiva, och det vara raka vägen ut och raka vägen in. Duktig tjej!

Imorgon blir det att prova lösrulle på sökkursen!

19 april, 2013 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Testat lösrullarna”

  1. Anna med flock:

    Härligt att det gick bra!

    Vart köper du laxpastejen? Låter som något för Ina, hon älskar fisk i alla former…

  2. Sussie:

    Tack så mycket!

    Vad roligt med sök!!! Skulle också vilja prova! Men får satsa på rapporten istället 😉

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: