Man kan inte träna med krabbpastej!

Lhine är ju för rolig, och lite knäpp. Inför dagens träningspass hade jag glömt att plocka fram korv ur frysen, och det var ont om Ica-frolic, så jag fick liksom skrapa ihop resterna av gårdagens korv och lite frolicar i en burk och så tänkte jag att det fick bli lite lyxbelöning i form av Ikeas krabbpastej på tub.

Började med Rhiva, och det både räckte och blev över en del från ihopskrapet i burken då hon faktiskt fick bollbelöning emellanåt. Vi tränade lite stadga på dörrmattan, och sedan fortsatte vi lite med rutan. Idag fick både dörrmattan och rutan vara kvar på sina platser, och jag kom även ihåg att ta på henne ett halsband innan vi gick ut.

Träningen gick bättre idag, och jag tror att vi kommer fortsätta köra med target i rutan även om jag har funderat på det här med att låta henne rusa genom rutan och sedan lära in ställandet separat. Vi har ju, nästan, kommando på bakåtbelöning, så jag tror det kombinerat med target blir bra.

Sen var det Lhines tur, men hon var helt off. Hon fick inte smaka krabbpastejen, men jag visade tydligt att jag hade den i handen och försökte locka in henne i position tre – men icke. Till slut fick hon smaka iallafall. Det var väl gott med krabbpastej, men tydligen en tråkig belöning eller nåt…

Då gick jag in och hämtade Thyra istället, och så fick Lhine ligga och titta på när vi tränade. Thyra tackade verkligen inte nej till dagens belöning, utan lax- och krabbpastej är verkligen lyx i hennes ögon. Mmm, vad gott!

När jag tränat klart med Thyra så ropade jag på Lhine som kom glatt skuttandes och gärna smaskade i sig lite krabbpastej, men att jobba för den gick inte. Nehepp, gick och hämtade burken som låg slängd på gräsmattan efter Rhivas träningspass och stoppade ner en näve godis i fickan, och då var Lhine på direkt. Jippie, äntligen torra frolicar och korv!

Antar att det är skillnaden på hur belöningen serveras som gör stor skillnad hos Lhine. Belöning på tub kan man ju inte göra så mycket annat med än servera direkt från tuben, medan belöning i bitar kan kastas iväg på marken eller upp i luften så hon får fånga dom. Passivt och aktivt godis helt enkelt. Aja, när väl bytt belöning så fick vi till ett bra träningspass och som avslutning fick hon lite krabbpastej som hon lugnt slickade i sig med slutna ögon.

11 april, 2013 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Man kan inte träna med krabbpastej!”

  1. Ann-Sofie:

    Har inte testat men man borde kunna kasta tuben, de får jaga efter o hämta samt komma tillbaka o man hjälper till att skruva av korken o de får smaka = lååång belöning o med lite fart o jakt o allt möjligt 🙂
    Men tänk så viktigt att komma ihåg att anpassa belöning efter hund, situation, övning o inte minst dagsform 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: