Dags för lite rättvisa igen

Förrförra veckan så var Lhine och Rhivas träning i fokus inför deras debuter i HTM och freestyle, medan Thyra fick ha träningsvila. Förra veckan blev det ombytta roller, när Thyras träning inför debuten med nya freestyleprogrammet var i fokus. Men nu är vi tillbaka till det normala igen med träning för alla tre, även om träningen uteblev i måndags då jag var alldeles för trött efter söndagen trots att jag sov ett par timmar efter jobbet, och igår hanns ingen träning med.

Idag kände jag dock att alla tre behövde få träna lite, och det har dom fått göra! Vädret har ju tyvärr inte varit någon höjdare, utan jag höll på att frysa ihjäl om fingrarna när jag var ute och tränade med Thyra. Iskalla vindar och snöfall, burr! Men tack vare att det är ljust ute längre nu än för några veckor sedan så hann jag ju gå in och tina upp en stund mellan varje träningspass.

Thyra och jag petade i små detaljer, både i sånt som fungerade bra på tävlingen och sånt som fungerade mindre bra. Bland annat så fuskade hon på framförgåendet i helgen, och gick iväg själv istället för att svärdet. Visserligen mycket snyggare om hon går utan att använda svärdet som target, men vi har liksom inte kommit lika långt i träningen som Thyra tror, så på tävlingen vände hon sig om efter en bit… Så på träning blir det inte att släppa igenom det, utan då ska hon följa nostargeten.

Med Rhiva tänkte jag att vi skulle ta upp lydnaden igen, och nu när snön smält undan och gräset torkat upp hyfsat så tänkte jag att det vore roligt att börja träna in rutan. Jag vet dock inte riktigt hur vi ska träna in den, så idag tog jag med en halv dörrmatta ut att använda som tasstarget. Rhiva fick trampa på den ett par gånger och sedan lade jag ut den i rutan. Sen stod vi där framför rutan och jag funderade på hur jag skulle få iväg henne. Att ha halsband på henne hade ju varit smart, som jag hade kunnat hålla i och sedan släppt när hon fokuserat mot rutan…

.. men det hade jag alltså inte. Istället fick jag skicka iväg henne med handen, och ett handtecken vill jag ju egentligen inte blanda in. Aja, idag spelade det mindre roll för det var inte mycket som blev rätt iallafall. 1 1/2 veckas träningsvila kombinerat med ett fartmoment… Det var knappt att jag hann markera att hon hade gjort rätt innan hon gjorde fel. Full fart ut i rutan, stamp på mattan, full fart tillbaka. ”Gjorde jag rätt nu?!?”. Full fart ut igen, apportera dörrmattan. ”Gjorde jag rätt nu?!?”. Full fart ut i rutan, apportera rutbandet och dra med hela rutan. ”Gjorde jag rätt nu?!?.

Full fart ut i rutan igen när jag ställt upp den. Klick när Rhiva var på väg att passera platsen där dörrmattan legat. Tvärnit och vändning så hon slog omkull och drog med sig rutan i fallet. Provade att lägga ut en boll i rutan. Full fart ut i rutan. ”Tjoho, en boll!”. Överslag, spatt flera varv på gräsmattan med en avstickare för att hälsa på reklamutdelaren…

Ehm, tror vi ska börja med att träna stadga på tasstargeten.

Lhine fick träna HTM, såklart! Där är planen framöver att vässa de positionerna hon kan, i alla möjliga riktningar så att hon verkligen jobbar i positionerna istället för att bara hänga med liksom. Position tre kan hon inte göra ingångar till på kommando än utan väljer att hoppa in framför mig eller på högersidan, så det måste vi jobba ordentligt på, samt ordförståelse så att hon i stillastående kan byta mellan de olika positionerna på kommando.

Jag ska även ta och göra ett klass II-program redan nu, så att vi kan byta klass från den ena tävlingen till den andra sen när vi tagit HTMI. Den här gången tänker jag inte krångla till det, utan helt enkelt bara förlänga låten och programmet. Låten tycker jag duger även för klass II, och sen hoppas jag att det funkar att köra i princip samma program fast i längre version.

10 april, 2013 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Dags för lite rättvisa igen”

  1. Anna @ Rocktassar:

    Haha, skulle vilja se när du och Rhiva tränar rutan 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: