Bye, bye april

Det känns som att det bara hann bli april och så var månaden över, men så har det ju varit full fart också!

Thyra och jag debuterade med vårat nya klass III-program i freestyle den första helgen i april. En nervös start med en del missar, men vi redde ändå ut det och poängen räckte till vårat femte cert, 2:a placering och därmed knep vi även en av de två första kvalplatserna till Agria Freestyle Elite Challenge 2013. Känns hur bra som helst att redan vara kvalade till finalen!

För Lhine har det blivit en himla massa HTM-träning, och jag har påbörjat ett klass II-program så att vi kan flytta upp från ena tävlingen till den andra när vi tagit det tredje uppflyttningspoänget och titeln HTMI. Vi har även börjat jobba med några nya positioner samt nya riktningar i de positionerna Lhine kan.

Rhiva har fått göra en massa skoj under april! Vi har börjat på både sök- och apporteringskurs, startat på en tävlingsträning i lydnad och tävlat rallylydnad. På sökkursen har vi varit i skogen och tränat fyra gånger, och vi tycker båda två att det är superkul! Apporteringskursen började inget bra alls för oss, men på de två andra kurstillfällena har Rhiva varit jätteduktig.

På tävlingsträningen i lydnad kändes Rhiva samlad och fin, och trots att vi nollade ställande under gång så vann vi klassen och jag fick ett bra kvitto på vilka delar vi behöver lägga mest energi på. Även på rallylydnadstävlingen hade jag med mig en samlad hund in på planen, och vi fick vårat första godkända resultat i nybörjarklass med fina 99 poäng och klassvinst!

Thyrabarnen Exxon och Lystra har varit ute på tävlingsbanorna, med fina framgångar. Exxon blev uppflyttad till högre klass spår och Lystra debuterade i mästarklass i rallylydnad och har fått två godkända resultat med 97 poäng och har även tagit sitt tredje 1:a pris i lydnadsklass I och titeln LPI!

Lhinebarnen Lilo, Våga och Wilmer har också fått fina resultat. Lilo fick sitt andra godkända resultat i nybörjarklass i rallylydnad när hon delade klassvinsten med Rhiva efter en fin runda på 99 poäng. Våga har också tävlat rallylydnad och fått två godkända resultat på 85 och 91 poäng samt titeln RLD N! Wilmer har varit på en inofficiell utställning, där han slutade som BEST IN SHOW i unghundsklass.

30 april, 2013 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Bye, bye april”

  1. Hanna:

    Stort grattis till en riktigt fin månad 🙂

  2. Ann-Sofie:

    Vilken fantastisk vårmånad, Grattis till Er o alla ungarna ♡

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: