Äntligen sökträning!

Sökkursen som jag anmält mig och Rhiva till drog igång i tisdags med två timmar teori, och idag skulle vi äntligen ut i skogen och träna! Vi är sju stycken deltagare och två instruktörer, så det finns gott om figuranter i gänget. Rhiva och jag blev lottade som nummer fem idag, och när tredje ekipaget var färdigtränat så gick jag och hämtade Rhiva och började värma upp henne innan det var vår tur.

Rhiva fick härja och hälsa på alla en stund, och sen körde vi igång. Fyra skick blev det på tre olika figuranter. Innan första figuranten gick och gömde sig så lekte hon med Rhiva en stund, och sedan stod vi kvar och såg när figuranten gick ut och gömde sig en bit ut. Det var full fart raka vägen ut. Superkul att få springa ut och leka med någon i skogen!

Andra skicket blev på en ny figurant, och även här fick Rhiva se när hon gick och gömde sig. Full fart ut igen, och Rhiva knockade omkull figuranten. Hoppsan! Jag hade fullt sjå med att försöka koppla upp Rhiva och tänkte inte på att fråga hur det hade gått, men ena kursledare kom och kollade läget.

Inför tredje skicket fick figuranten gå längre fram i rutan medan vi gick tillbaka till stigen, och sen stod hon synlig och vinkade till så att Rhiva fick syn på henne innan hon gömde sig. Den här gången blev det inte raka vägen, utan Rhiva vek av åt höger och sprang liksom i en böj och hittade figuranten. När jag sprang ut för att koppla Rhiva så märkte jag på leken att hon började bli trött, så när ena kursledaren frågade om vi ville ha ett skick till så sa jag att det fick bli ett enkelt isånnafall.

Ytterligaren en ny variant med ny figurant provades, där jag vände bort Rhiva medan figuranten gick ut, och sedan vände vi tillbaka så Rhiva fick se figuranten stillastående i skogen innan hon gömde sig. Full fart ut, med en liten check där figuranten stått, men sen när hon hittat figuranten så var hjärnan helt slut. Den roliga flätan var inte jätterolig, så jag gav figuranten några godisar istället som hon kunde mata Rhiva med. Sedan var dagens träning slut för Rhiva.

Jag är verkligen supernöjd över hur det gick idag, och det känns väldigt roligt att kursledarna redan idag ville testa och se hur det gick att öka på svårigheten. Flera av hundarna fick bara enkla skick där de fick se figuranterna gå och gömma sig. Blir spännande att se hur det går nästa gång. Då skulle vi få prova lösrullar om vi ville, så tills dess ska jag ta och klippa vår gamla trädgårdsslang i bitar och träna lite apportering med dom. Det vore ju roligt om Rhiva skulle kunna tänka sig att komma tillbaka med lösrullarna istället för att antingen bli kvar med dom hos figuranten, eller ta dom och dra ett varv i skogen…

6 april, 2013 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: