Trasig kamera?

Kameran som legat nerbäddad i sin väska hela mars fick följa med ut på promenad idag, och under tiden som jag försökte fota hundarna så började jag tro att den legat och gått sönder. Kameran ville inte fokusera, avtryckaren var trög och när den väl klickade till så tog det en stund innan bilderna togs. Kändes inte speciellt kul. Jag tycker ju om min gamla kamera! När jag tänker efter så har jag snart haft den i 6 1/2 år, jösses.

När jag tittade på bilderna i kameran så såg jag att de var väldigt immiga och färglösa, ungefär som om någon håsat på visningsskärmen. Linsen på objektivet var väldigt smutsigt, efter att Rhiva för ett tag sedan undersökte det med sin slemmiga nos, men det har ju gått att fota förut ändå. Hoppades dock att allt berodde på att linsen nu var alldeles för smutsig och provade att putsa upp den med en microfiberduk när vi kom in och tog en bild ut genom fönstret. Ja men visst, allt funkade som det skulle!

En microfiberduk får nu göra kameran sällskap i väskan, och jag har nu insett hur himla dåligt jag har skött det stackars objektivet. Jag har liksom som mest tagit torkat av linsen med tröjärmen när hundarna varit för närgångna med sina nosar eller skvätt upp lera. Tänk vilka klara och fina bilder jag kommer kunna ta nu i fortsättningen! Linsen har ju inte varit så blank och fin som den är nu sen jag fick objektivet…

21 mars, 2013 | 5 kommentar »

5 kommentarer till “Trasig kamera?”

 1. Nathalie och Ayax:

  smart, jag har ju också köpt ett gäng microfiberdukar, ska också passa på att packa ner ett i fotoväskan!

 2. Julia:

  Vad är det för kamera?

 3. Linnéa:

  Microfiberdukar är det enda jag använder, både till kameran, till tvn, datorn och läsglasögon – dom är underbara! 😀

 4. Ninni:

  Hahah, sånt där känner jag igen 😀 Nu har jag börjat vara snäll mot kamerautrustningen, men det tog ju ett tag innan jag kom på hur bra det kunde vara 😉

 5. Maria:

  Hehe, du är inte riktigt ensam om att slarva med putsningen 😉

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: