Skotträning

Eftersom att ingen av hundarna är skotträdd så tycker jag att vi har en himla tur som har en skjutbana i närheten. Idag sköts det för fullt när jag gick ut och tränade med Rhiva på parkeringen, och uppenbarligen så blir det ett helt annat ljud där för idag blev Rhiva störd. Vi har haft skott i bakgrunden förut när vi tränat, men då har vi varit ute på gräsplanen och där dämpas nog ljudet lite av tvättstugan.

Jag brydde mig inte så mycket om att hon blev störd utan körde på ändå, och idag gjorde vi ett litet avbrott i vår freestylekampanj och körde igenom klass I förutom apporteringen och hoppet. Först värmde vi upp en stund med ingångar, vändningar och lite linförighet innan vi gjorde en ingång och ställde upp. Jag lyssnade på vår osynlige tävlingsledare och svarade ”Ja” när denne frågade om vi var redo.

Ett tag trodde Rhiva att allt jag sa i utgångsposition betydde ”Ligg”, men idag satt hon still. Linförigheten kändes fin, förutom ett släpp vi helt om marsch, men då gick vi en sträcka till och gjorde om. Vid språng marsch blev det lite hopp och skutt, så det gjorde vi också om. Jag får tänka mig lite för där och inte dra upp armarna för högt och häftigt. Det blev belöning i form av en glad matte som klappade händerna, och sen kopplade jag loss och vi gjorde en längre transport innan vi ställde upp för läggandet.

Inga problem med läggandet, men ett dubbelkommando vid sättandet då Rhivas uppmärksamhet var riktad mot en som kom ut ur tvättstugan. Därefter fortsatte vi med inkallningen, där jag fick ropa tre gånger(!) innan Rhiva lyfte på rumpan. Lite startträning behövs alltså. Inför ställandet förberedde jag Rhiva genom att trycka lite lätt i sidan på henne, men det blev ett läggande istället. Felsignal och så gjorde vi om, och gjorde rätt. Satte henne inte ner, utan valde att belöna när jag återgått och hon stod kvar.

Det tog ju inte många minuter att köra igenom klass I, så efter en liten lekpaus så tränade vi transporter till olika punkter där vi tränade ställanden, starter i inkallningen och några freestyletrick. Sen fick det vara bra för idag och jag kände mig väldigt nöjd med träningen. Jag gjorde även ett bra val idag när jag på ett ställe ville belöna henne med leksak men hann se på henne att hon började bli lite väl i gasen, så handen stoppades i godisfickan istället.

7 mars, 2013 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Skotträning”

  1. Nettan:

    Ett bra val.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: