Nere på normal nivå

Hundarna har fått varsitt träningspass på 20 minuter ute på parkeringen idag, och ordningen blev Thyra, Rhiva och sist Lhine. Jag hade räknat med att Rhiva skulle vara halvt i taket när det var hennes tur, men hon var otroligt sansad. Det var nästan så att hon kändes seg och att jag ville plocka fram en leksak, men så funderade jag på hur en seg hund ser ut och det stämde inte alls in på Rhiva. Det blev alltså inget kampande eller extra tjoande från mig för att få igång henne, utan istället passade jag på att utnyttja hennes sinnesstämning och tränade signalkontroll.

Varför hon var så lugn och sansad idag har jag verkligen ingen aning om. Igår uteblev träningen både för henne och Thyra, så förklaringen kan ju inte vara att vi tränat så pass många dagar i rad att hon för en gångs skull börjat bli lite trött. Vi hade inte heller gått någon långpromenad innan och hon hade inte fått rusa av sig.

Idag har jag nog förresten bestämt låt till Lhines HTM-debut. Jag provade att blunda och peka, två gånger, men det blev inget bra alls. Istället tänkte jag som så att eftersom att låtvalen blir svårare och svårare i klass II och III så borde jag passa på att ta en låt som jag tycker om, och så fick det bli. Låten jag har valt finns dock i tre versioner, så det blir att bränna ut alla tre så får jag känna av imorgon vilken som är enklast att göra ett HTM-program till. Vi har bestämt träning med Nathalie imorgon, och hon hör saker mycket bättre än mig så jag kommer nog få hjälp med att välja låt.

25 mars, 2013 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: