Halt liten Thyra

Ja, usch. Utomhus skuttar Thyra omkring på tre ben, och om hon visste hur så skulle hon nog helst skutta på två ben. Hon har jätteont i sina baktassar stackarn.

När jag kom hem idag efter jobbet och hundarna fick gå ut och kissa så började Thyra halta ordentligt så fort vi klev utanför ytterdörren. Hon ville helst inte sätta ner vänster baktass i marken överhuvudtaget. Efter att jag och Lenny varit iväg en sväng så tog jag ut henne igen för att se om hon fortfarande var halt eller om det vara bra en tillfällighet. Återigen skuttade hon på tre ben, med höger baktass i luften. Var det inte vänster innan?

Lenny fick också komma ut och titta, och det han tänkte på först var att det var värst på gruset utanför. Ute på gräsmattan gick hon en stund på alla fyra, men så började hon skutta med höger baktass i luften igen.

Nej, nej, nej. Varför? Tittade igenom tassarna men kunde inte hitta något. Thyra låg och ryckte när jag höll på och pillade, men så är hon ju väldigt kittlig under tassarna också. Letade fram försvarets hudsalva som jag visste fanns någonstans i hundarnas garderob och smörjde in tassarna med det ifall att det kanske var så att hon var torr om trampdynorna och hade en liten spricka någonstans som jag inte kunde se.

Efter någon timme så gick jag igenom tassarna igen, och de innersta trampdynorna på båda tassarna är röda och irriterade på kanterna. Aj, aj, aj. Det svider nog en hel del, och utanför har de ju slängt ut saltblandat grus så det är ju inte konstigt att hon blir halt när vi går ut. Så nu blir det att försöka tejpa fast strumpor och bajspåsar om tassarna när Thyra ska gå ut. Lille pluttan.

8 mars, 2013 | 8 kommentar »

8 kommentarer till “Halt liten Thyra”

 1. Linda Widebeck:

  Stackars Thyra! Lät inte kul alls. Rensa tassen från så mycket päls du kan där det är irriterat eftersom den bara brukar ”störa” när dom är irriterade.

  Hoppas det snart går över!
  Kram från gänget på Comibine

 2. Julia:

  Vi har samma problem här!

 3. Nettan:

  Stackars Thyra!! Men skönt att det inte var nåt allvarligare.

 4. Linnéa:

  Usch, saltet är hemskt! 🙁

 5. Lovisa, Inja & Fendi:

  Stackars Thyran 🙁
  Surt med salt..

 6. Caroline o. Lukas:

  Aj aj aj..
  Ett tips på strumpor om man inte har riktiga hundskor/strumpor. På syrrans jakthundar (visserligen modell mindre) när de skadat tassarna trär vi på babystrumpor. Alltså sådana utan markerad häl. Sitter som en smäck på de utan att glida ner. Om det finns en lite större storlek så kanske det funkar även på goldentass.

 7. Ingela, Zeb, Indy:

  Usch så trist! Stackars Thyra!

 8. Gunela:

  Finns ju ”ballonger” som skydd, brukar säljas hos veterinärer. Har inte prövat själv,men de ser ut att vara himla bra och lättanvända!
  Jobbigt med skaren nu…iaf här

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: